Bahçeli’den ilk seçim mitingi: CHP esirdir, iflas etmiş ve işgal edilmiştir

MHP lideri Devlet Bahçeli "Demlenmiş CHP terörle mücadeleye şaşı bakmaktadır. Bugünkü CHP esirdir, iflas etmiştir, işgal edilmiştir. Artık beceriksizlere kapıyı göstermeliyiz. Yalan ve yıkım belediyeciliğinin 63 gün süresi kaldı" dedi.

Siyaset 28 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli 31 Mart yerel seçimleri için ilk seçim mitingini “Cumhur Bizim Türkiye Hepimizin” sloganıyla Mersin’de yaptı. AK Parti ile MHP arasındaki seçim iş birliği kapsamında Mersin ve Manisa’da MHP’li adaylar yarışacak.

Konuşmasına CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirerek başlayan Bahçeli “31 Mart seçimlerinin ülkemize, demokrasimize milli birlik ve dirliğimize hayırlar getirmesini diliyorum. Mersin kardeşliğin timsalidir, aymazlığa geçit yoktur. Mersin son beş yıldır yerinde saymakta. İdeolojik belediye anlayışı Mersin’i yorgun düşürmüştür. Hukuksuzluk Mersin’in yolunu kapatmıştır. Şimdiye kadar kazanan bir avuç çıkarcıdır. CHP’li büyükşehir belediyesi bağlanan umutları israf etmiştir, hayal kırıklığı devasa boyutlara ulaşmıştır. Devamlı şaibelerle anılan bir belediye yönetimi karşımızdadır. CHP zihniyeti hepten çuvallamıştır. Başaracak olan Mersin sevdalıları şehremini vazifesini üstlenmeli. Kayırmacılık, yolsuzluk Mersin’in önünü kapattı. Üretmeyenlere, Mersin’i tanımayanlara uğurlar olsun demeliyiz. Mersin için ümitler yeşermiştir. Mersin bizim, Türkiye hepimizindir. Demlenen dejenere olmuş cepheye karşılık veriyorsunuz. Mersin ayak bağlarını söküp atacak. Yıkım belediyeciliğinin 63 günü kaldı” dedi.

Bahçeli devamında MHP’nin Mersin Büyükşehir Belediyesi adayı Serdar Soydan, Silifke Belediye Başkan adayı Sadık Altınok ve Toroslar Belediye Başkan Adayı Ali Öz’ destek istedi.

‘Tek terörist kalmayana kadar mücadele sürecek’

Filistin ile İsrail arasındaki savaşa da değinen Bahçeli “Gazze’de çocuklar katlediliyor. İsrail soykırım suçu işliyor. Artık bu kan durmalı, silahlar susmalıdır. İki devletli çözüm iklimi olmalı. İhtiyati tedbir kararı alınması müspet bir gelişmedir. Ara kararı hiçbir ülke görmezde gelemez, üç maymunu oynayamaz. Adalet mutlaka tecelli edilmeli. Türkiye bu süreçte insanlığın safında zalimliğin karşısında. Ürkenlerin farkındayız. Türkiye’yi zora sokmak için terör örgütlerini kullanıyorlar. Maksat Türkiye’yi durdurmak. Irak ve Suriye’nin kuzeyinde meşru varlığımızı çekemiyorlar. ABD Suriye’de ne arıyor, Irak’ta ne geziyor. ABD’nin Suriye ve Irak’tan tamamen çekilmesinden başka seçenek yok. Türkiye, bölücü terör örgütüne verilen destekten rahatsızdır. Türkiye egemenlik haklarından vazgeçmeyecektir. Hiç kimse tarih gerçeğini değiştirmeyecektir. Tek terörist kalmayana kadar mücadele sürecektir” diye konuştu.

CHP terör örgütünün kafesinde

CHP’yi hedef alan Bahçeli “Demlenmiş CHP terörle mücadeleye şaşı bakmakta. CHP terör örgütünün kafesinde. Terörist Demirtaş’ın avukatı olan bu CHP’dir. Bugünkü CHP esirdir, iflas etmiştir, işgal edilmiştir. Mersin’in demlenmiş CHP zihniyetinden kurtarmak mecburiyettir” dedi.

“Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri 31 Mart’ta pekişecektir” diyen Bahçeli “Güçlü yasama, kararlı yürütme, uyumlu belediye diyoruz. Yerelde iktidar, ülkede istikrar iradesindeyiz. Aklın yolu birdir. Genelden yerele birlik, ülkemizde yönetimde dirlik amacındayız” diye konuştu.

MHP’nin sloganı belli oldu, ilk miting Mersin’deMHP’nin sloganı belli oldu, ilk miting Mersin’de

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.