Bahçeli’den Soylu’ya bir destek de kürsüden

MHP lideri Devlet Bahçeli, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bir kez daha destek çıktı. Bahçeli, ‘Tescilli FETÖ’cülerin özellikle Sayın Süleyman Soylu’ya iftira kuyruğuna girmeleri, bazılarının da görevdeki İçişleri Bakanı’nı kötülemeleri ülkemize kurulan zaman ayarlı bir tuzaktır’ dedi.

Siyaset 4 Ekim 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli yeni yasama döneminin ilk MHP Grup toplantısında konuştu ve esas olarak eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bir kez daha güçlü ifadelerle destek verdi.

Bahçeli, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için “Emniyet teşkilatında tecrübeyle ve kahramanca görev yapan, fakat bir sebepten dolayı görevden alınan bazı isimler etrafında dedikodu kampanyasına tevessül edilmesi asla doğru ve hakkaniyetli bir uygulama da değildir. Terörle mücadeleyi cesaretle ve inanmışlıkla icra eden kamu görevlilerimizin itibarlarıyla ve mesleki onurlarıyla oynanması çok tehlikeli sonuçlara sebebiyet verecektir. Bu vatan için kim canını ortaya koyar diye sorulduğunda; sağına, soluna bakmadan, arkasını önünü kollamadan ben varım diyen vatan evlatlarına sahip çıkmak, üstlendikleri makam ve görevlerinde sabit tutmak milli güvenliğimizin kaçınılmaz bir gereğidir” dedi.

Bahçeli ayrıca “Tescilli FETÖ’cülerin özellikle Sayın Süleyman Soylu’ya iftira kuyruğuna girmeleri, bazılarının da görevdeki İçişleri Bakanı’nı kötülemeleri ülkemize kurulan zaman ayarlı bir tuzaktır”  diye konuştu.

Bahçeli Soylu'ya sahip çıktı, Soylu teşekkür ettiBahçeli Soylu’ya sahip çıktı, Soylu teşekkür etti

Cumhur İttifakı güçlü ise vatandaşın karnı toktur

Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde çözülemez denilen birçok sorunu çözdüğünü savunan Bahçeli, “Cumhur İttifakı güçlü ise vatandaşımızın karnı tok, başı dik, alnı açıktır” dedi.

Konuşmasının devamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Bahçeli, ” CHP Genel Başkanı’nın bu iktidarın ahlaki ve siyasi meşruiyeti yoktur açıklaması, aziz devletimize husumet beyanıdır. Erdoğan’ı seçen Türk Milleti’dir. Bunun neresinde meşruiyet sorunu vardır. Kılıçdaroğlu için siyasi meşruiyetin kaynağı nedir? FETÖ’cülerle masa kurup ittifak protokolü hazırlamak mı siyasi meşruiyettir? Terörist Demirtaş’a özgürlük istemek mi meşruiyettir? Türkiye’nin gözü başka, kaşı başka oynayan, kalbi başka dili başka söyleyen yalancı köksüzlerin hezeyan vaatlerine değil, canını dişine takıp gece gündüz çalışan yürekli siyaset insanlarına ihtiyacı vardır. İşte Cumhur İttifakı da dimdik ayaktadır. Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve kabinesi görevinin başındadır. Kılıçdaroğlu kendine baksın” diye konuştu. Bahçeli, “CHP yoldan çıkmıştır” ifadesini kullandı.

Emekli maaşlarına enflasyon üzerinde zam yapılmalı

Emekli maaşlarına yönelik de konuşan Bahçeli, yapılacak zam oranının enflasyon verilerinin üzerinde olması gerektiğini söyledi. Bahçeli, “Emeklilerimizin insanca  ücret düzeyine kavuşmaktan başka seçenekleri kalmadı. Enflasyon üzerinde zam ve zammın kök ücrete yansıtılması samimi dileğimizdir” şeklinde konuştu.

Bahçeli, Ankara’daki saldırıya ilişkin “1 Ekim’deki terör saldırısının önü ve arkası süratle aydınlatılacak. 1 Ekim saldırısı Türkiye’ye karşı yapılmıştır” dedi.

Bahçeli’nin Soylu’ya ilk desteği değil

Bahçeli, Ankara’da yer altı dünyasında “Kaplan” grubu olarak bilinen ve 15 Temmuz 2016 gecesi beraberinde Kalaşnikof silahlı adamlarıyla TRT’ye gelen Ayhan Bora Kaplan’ın eski İçişleri Bakanı Soylu ile ilişkisine dikkati çeken gazeteci ve yorumcuları hedef almıştı. Bahçeli, “Sayın Süleyman Soylu, Türk milletine mal olmuş, bakanlığı döneminde koltuğunda bir saniye oturmayarak dağ tepe demeden dolaşmış, bölücü terör örgütüne kök söktürmüştür. Bu itibarla Milliyetçi Hareket Partisi vefanın ve siyasi ahlakın bir gereği olarak Sayın Süleyman Soylu’nun sonuna kadar arkasındadır” ifadelerini kullanmıştı.

Bahçeli 'Soylu' çıkışından sonra Erdoğan'a gittiBahçeli ‘Soylu’ çıkışından sonra Erdoğan’a gitti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.