Bakan görevini yapmakla övündü: Metro inşaatını durdurmadık

Bakan Uraloğlu geçen seçimde Yavaş'ı seçen Ankaralıların tercihlerine saygı duyduklarını, metro inşaatını durdurmadıklarını söyledi. Uraloğlu belediyeyle beraber çalışırlarsa daha iyi hizmet edeceklerini belirtti ve kendi adaylarını işaret etti.

Siyaset 11 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Ankara-Kahramankazan yolunda inşa edilen farklı seviyeli kavşakların açılış törenine katıldı. Burada konuşan Uraloğlu 22 yıl önce altı ilin bölünmüş yollarla birbirine bağlı olduğunu ama artık 77 ili bölünmüş yollarla birbirine bağladıklarını söyledi. Kahramankazan’ınsa Ankara-İstanbul ulaşımını sağlayan devlet yolu ve TEM Otoyolu’nda yer alan önemli bir konuma sahip olduğunu ifade eden Uraloğlu “Veterinerlik kavşağı, yine devamında Bitik ve İmrendi kavşakları olmak üzere 14 kilometrelik kesimi bugün bitirerek beraberce trafiğe açıyoruz. Esasında trafiğe açmıştık, bugün de törenini yapıyoruz. Böylelikle yolumuzun 18 kilometrelik kesimini, 6 adet farklı seviyeli kavşağı bitirerek hizmete sunmuş olduk” dedi.

Geri kalanları da 2024 yılı içerisinde bitirerek trafiğe açmayı planladıklarını anlatan Uraloğlu Ankara’ya hizmet ettiklerini belirtti ve Ankara-Eskişehir Yüksek Hızlı Tren Hattı ile Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattını yaptıklarını söyledi. Uraloğlu “Yine Ankara’da özellikle metrolar konusunda bizim 2019 yılından beri durdurduğumuz bir metro inşaatını hatırlıyor musunuz? Hatırlamıyorsunuz. Niye; çünkü biz Ankaralının tercihine saygı duyduk ve hizmet etmeye de devam ettik” sözleriyle Ankaralıların ulaşımını aksatmadıklarını söyledi.

Ankaralıların tercihine bundan sonra da saygı duymaya devam edeceklerini belirten Uraloğlu “Ama biz şunu diyoruz; ‘Ankara’ya daha iyi hizmet edebilmemiz için Büyükşehir Belediyesi ile beraber çalışmamız lazım. İş birliği yapmamız lazım. Bu hizmetleri artırmamız lazım.’ Onun için Turgut Altınok kardeşim bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımızın takdir ettiği bir süreçte Büyükşehir Belediyesi başkan adayımız oldu” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da belediye başkan adaylarını Hatay’da açıkladığı 3 Şubat’ta “Merkezi yönetim ile yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay’a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı, mahzun kaldı” demişti. Bu sözlere tepki gelince Erdoğan “Ayrımcılık yapmadık, yapmayız” açıklaması yapmıştı.

Erdoğan’ın tartışılan Hatay sözleri: İmamoğlu'na göre 'Görevi ihmal itirafı', Kurum'a göre 'Uyum ve ahenk'Erdoğan’ın tartışılan Hatay sözleri: İmamoğlu’na göre ‘Görevi ihmal itirafı’, Kurum’a göre ‘Uyum ve ahenk’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.