Bakan Tekin ‘Cemaatlerle protokol’ sözlerini düzeltmeye çalışıyor

Daha yakın zamanda “Sizin cemaat dediğiniz yapılarla protokollere devam edeceğiz” sözleriyle şimşekleri üzerine çeken Milli Eğitim Bakanı yeni yıla girerken söylem değişikliğine gitti.

Siyaset 1 Ocak 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında haftalar önce yaptığı konuşmada muhalefet sıralarına dönerek “Sizin ‘tarikat, cemaat’ dediğiniz, bizim ‘STK’ dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Onlarla protokol yapmaya da devam edeceğiz. Çünkü onlar çocukların dağa çıkmasını engelliyor” demiş, hem muhalefetten hem demokratik kitle örgütlerinden tepki almıştı.

‘Bir kere hukuk devletinde yaşıyoruz’

Haber7’ye eğitim gündemine dair açıklama yapan Tekin bu kez cemaat protokollerine ilişkin “Bir kere hukuk devletinde yaşıyoruz, biz MEB olarak kiminle protokol yapabiliriz. Herhangi bir cemaatle protokol imzalamamız söz konusu değil” dedi.

Tekin tepki çeken sözlerinin aslında DEM partiye cevap niteliğinde olduğunu ima etti:

“DEM Parti Sözcüsü söz aldı ve Güneydoğu’da çocukların okullaşma oranlarından bahsetti. Ben de ona PKK’nın eğitimi aksatacak saldırılarından bahsettim. Okullarımızı kullanılamaz hale getirdiler. ‘Çocuklar okula gitmesin dağa gitsin’ mantığıdır bu. İYİ Parti Sözcüsü de bunu görmezden geliyor, Türk milliyetçiliğiyle ilgili ders veriyor orada. Sonra CHP andımız ile ilgili eleştiri yapıyor. HDP ile ittifak yapıyorsunuz sonra andımızın kaldırılmasıyla ilgili eleştiri yapıyorsunuz. Bir kere hukuk devletinde yaşıyoruz, biz MEB olarak kiminle protokol yapabiliriz. Benim protokol yapabilmem için karşımda gerçek biri olmalı. Herhangi bir cemaatle protokol imzalamamız söz konusu değil.”

TÜSİAD ve sanatçılardan MEB'in 'tarikat protokollerine' tepkiTÜSİAD ve sanatçılardan MEB’in ‘tarikat protokollerine’ tepki

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.