Bakırhan: AKP’nin sonunu MHP ittifakı getirecek

DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan MHP-AK Parti ittifakına dair konuştu ve 'MHP bu AKP'nin sonunu yavaş yavaş getirecektir' dedi. Bakırhan 'gerçek' AK Parti'lilerin bu ittifaktan rahatsız olduğunu da savundu.

Siyaset 28 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Tuncer Bakırhan.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan partisinin Meclis’teki grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin DEM Parti’nin kapatılması çağrısına yanıt veren Bakırhan “Tuttuğu takım küme düşüyor diye ‘bu sene düşmek kalksın diyen’, oyu düştüğünde ‘baraj kalksın’ diyen, hoşuna gitmedi diye ‘güneş doğmasın’ diyen, fikren ve siyaseten baş edemiyor diye ‘DEM Parti kapatılsın’ diyen toplum ve akıl düşmanı anlayışa bir önerimiz var; önce o ağzınızı kapatın” dedi.

“Darbelerin en fazla gerçekleştiği ülkelerin başında maalesef Türkiye geliyor. Türkiye’de neredeyse her 10 yılda bir darbe oluyor. Darbeler sadece tank, top, postal, asker dipçikleriyle değil, siyasi darbeler de oluyor, bürokratik darbeler de oluyor” diyen Bakırhan her gün halkın iradesine dönük hukuksuzlar yapıldığını ve bunların da darbe olduğunu söyledi. DEM Parti’nin kazandığı belediyelere kayyum atanmasına tepki gösteren Bakırhan “Darbenin en iyisini 22 yıldır hep birlikte emekçiler, ezilenler, Aleviler, kadınlar, sol sosyalist çevreler olarak yaşıyoruz” diye konuştu.

27 Mayıs darbesini kınadığını belirten Bakırhan “Yine ‘kendimizi Demokrat Parti’nin devamı sayıyoruz’ diyenler darbe bildirisi okuyup idamların önünü açanlarla kol kola birlikte iktidarda bulunuyor. 27 Mayıs sonrasında gelişen 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat ve daha nice müdahale darbe mekaniğinin Türkiye’de hala güncel olduğunun göstergesidir. Bu darbe mantığından kimlerin faydalandığını yakın zamanlarda olan askeri ve siyasi darbelerde gördük. Darbeden kimlerin zarar gördüğünü de yaşayarak gördük. Darbenin yararlananları belli, zarar görenleri bizleriz. Biz her yerde emekçilerle, ezilenlerle birlikte askeri ve siyasi darbelere karşı duracağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin en fazla darbe girişimine maruz kalan hükümeti olduklarını söylemesine de yanıt veren Bakırhan “Peki siz darbe girişimine maruz kaldıysanız biz ne olduk? 12. partimiz insaf. 11 partisi ya kapatılmış ya da kapanmak zorunda kalmış, binlerce yöneticisi eş başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları cezaevlerinde. ’15 Temmuz Allah’ın lütfudur’ diyenler sanki kendileri değildi” diye konuştu.

Gezi Parkı protestolarının yıldönümüne dair de konuşan Bakırhan Gezi’nin halkların itirazı olduğunu söyledi. “Kürt meselesinde çözümsüzlüğü dayatmak da darbe mekanizmasını canlı tutmaktır. Tecrit kimin işine geliyor, ne örtülmeye çalışılıyor? Bunu Türkiye halkları çok iyi biliyor” diyen Bakırhan son 70 yıldaki darbelerin bildirilerine ve yürütücülerine bakıldığında sadece MHP’nin öne çıktığını söyledi.

Sinan Ateş suikastına ilişkin de konuşan Bakırhan Türkiye’yi mafya ve çetelerin kontrol ettiğini savundu. “Ankara’nın ortasında bir cinayet işlendi, işlem yapan yok. Neden işlem yapmıyorlar, çünkü beka dedikleri şey bu çete düzeninin bekasıdır” diyen Bakırhan eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun mafya ve çeteleri koruduğunu söyledi.

MHP’nin ittifak kurduğu AK Parti’nin sonunu getireceğini savunan Bakırhan “Türkiye gri listeden çıkmak istiyorsa önce MHP ve AKP’nin kol kanat gerdiği çetelerin tasfiye edilmesi gerekiyor. Tüm bu yapılar ve yarattığı çürüme çatışma ve darbe mekanizmasının ortaya çıkardığı bir sonuçtur. Çözüm güçlü demokrasi, gerçek adalet, hakikatle yüzleşme, Kürt sorununun demokratik çözümü” dedi.

Bakırhan sokak hayvanlarına ilişkin yasa teklifiyle de mücadele edeceklerini söyledi.

Bahçeli, Ateş sorularının içeriğine girmedi, ‘saçma’ deyip geçti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.