Başak Demirtaş’ın sözleri sorulunca İmamoğlu kendi adaylığını hatırlattı

Başak Demirtaş'ın adaylık çıkışı İBB Başkanı İmamoğlu'na da soruldu. İmamoğlu verdiği yanıtta kendisinin de aday olduğunu hatırlattı.

Siyaset 24 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Başak Demirtaş'ın adaylık çıkışı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da soruldu.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş 4 Kasım 2016’da tutuklandı ve o zamandan bu yana Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu. Eşi Başak Demirtaş 20 Ocak’ta Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etti ve bundan bir gün sonra yaptığı açıklamada “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için henüz partimiz DEM Parti’den bize bir öneri gelmedi, ama halk ister, partimiz de uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barışın önünü açacağına inanırsak, düşünebiliriz” dedi. Başak Demirtaş’ın bu çıkışı DEM Parti’de de sürpriz oldu ve DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli “Kendisi aday olursa tabii ki komisyonlarımız değerlendirir. Adaylık başvurusu yapması gerekiyor” dedi. DEM Parti grup toplantısında konuşan partinin Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da bu konudaki açıklamasında adaylık başvurularının sürdüğünü söyledi.

Başak Demirtaş’ın adaylık çıkışı İstanbul siyasetini hareketlendirdi… Temelli ve Oluç 10Haber’e konuştu

CHP lideri Özgür Özel de konuyla ilgili “Her Türk vatandaşının hakkı olan seçme ve seçilme hakkını kullanmaya ilişkin irade beyanı veya ‘katkısı olacaksa düşünebilirim’ demesi herkesin saygı duyması gereken bir yaklaşımdır. Bize karşı yapılan her türlü saygısız yaklaşımı boşa düşürmesi açısından son derece önemlidir” demişti.

Yedikule Gençlik Spor Tesisi Açılış Töreni’ne katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da gazetecilerin sorularını yanıtladı ve Başak Demirtaş’ın adaylık çıkışına dair açıklamalarda bulundu. İmamoğlu “Bir başka partinin aday çıkartıp çıkartmayacağıyla ilgili, diğer bir adayın yorum yapması doğru değil. Dolayısıyla bu konu DEM Parti’nin karar vereceği bir konu. Benim yorum yapmamı gerektirecek bir durum değil” dedi.

DEM Parti'den Başak Demirtaş yanıtı: Aday başvurularımız sürüyorDEM Parti’den Başak Demirtaş yanıtı: Aday başvurularımız sürüyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.