BBP kurultayında çıkan kavgaya çevik kuvvet müdahale etti

Büyük Birlik Partisi (BBP) 12. Olağan Büyük Kurultayı’nda iddiaya göre delegelerin sandalyelerine kurultay delegelerinden olmayan partililerin oturmasıyla başlayan kavga büyüdü, olaya çevik kuvvet müdahale etti.

Siyaset 22 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Büyük Birlik Partisi (BBP) 12’nci Olağan Kurultayı, Ankara Spor Salonu’nda yapıldı. Kurultay öncesi bir grup partili, delegelerin bulunduğu alana girmek istedi. Bunun üzerine görevliler ve iki grup arasında kavga çıktı.

Salona giren çevik kuvvet ekipleri, delegelerin bulunduğu alana girmek isteyen grubu dışarı çıkardı.

Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan kurultayda divan kurulu oylanarak saygı duruşunda bulunuldu ve BBP Lideri Mustafa Destici, salondakilere hitap etti. Destici, Filistin’de savaşın devam ettiğini hatırlatarak, “Her Müslüman gibi, her insan gibi yaşananları üzüntüyle takip ediyoruz. Osmanlı’nın, Türklerin bölgeden, bütün olarak Ortadoğu’dan, hatta Kuzey Afrika’dan çekilmek zorunda kaldığı günden beri o topraklarda acı, kan ve gözyaşı hiç dinmedi. Osmanlı’nın, Türklerin bölgeden çekilmek zorunda kalmasından sonra yaşananlara sağduyuyla baktığımızda hep aynı nedenlere, aynı faillere, aynı sonuçlara ulaşıyoruz” dedi.

Destici, BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nu da anarak geride bırakılan 10 yıllık zaman diliminde, dünyada ve bölgede, Türkiye’nin güvenliğini de birinci dereceden etkileyen çok sayıda önemli gelişme yaşandığını söyledi.

Erdoğan’dan mesaj

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı’nda bulunan BBP’nin kurultaya bir mesaj gönderdi. Erdoğan, gönderdiği mesajda kurultayın hayırlara vesile olmasını dileyerek “Sizlerin şahsında Büyük Birlik Partisi’ne gönül vermiş tüm kardeşlerime en kalbi selam ve muhabbetlerimi gönderiyorum. Bu vesileyle Büyük Birlik Partisi’nin kurucu genel başkanı, dava ve aksiyon adamı, milli ve manevi değerlerin yiğit savunucusu Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimi bir kez daha rahmetle yad ediyorum. Büyük Birlik Partisi’nin ‘söz konusun vatansa gerisi teferruattır’ anlayışıyla Türkiye’nin ekonomik ve siyasi açıdan gelişmesin ve kalkınmasına yaptığı katkıları her zaman takdirle karşılıyoruz. Özellikle ülkemizin en kritik seçimlerinden biri olan 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde Büyük Birlik Partili  kardeşlerimizin sergilediği dik duruşu hiçbir zaman unutmayacağız. Her 2 seçimde de şahsımıza verdikleri destek için tüm Büyük Birlik Partili vatandaşlarıma en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Gazze’de yaşanan insanlık dışı katliamlardan Karabağ’ın 30 yıllık işgalinin ardından özgürlüğe kavuşmasına, terörle mücadeleden dış politikada hamlelerimize kadar Türkiye’nin bekasını, Türk-İslam coğrafyasının huzur ve esenliğini ilgilendiren tüm meselelerde Büyük Birlik Partisi’nin desteğini almaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Daima hakkın, adaletin, milli ve manevi değerlerin yanında saf tutan BBP camiasının dirayetli liderliğiniz altında sergilediği bu yerli ve milli duruş hiç şüphesiz Türk siyasetine de örnek olmaktadır. Cumhuriyetimizin 2’nci asrına ilk adımları attığımız bugünlerde istikrar ve güven içerisinde yeni bir çağı selamlayacağımıza, Türkiye Yüzyılını inşallah hep birlikte inşa edeceğimize inanıyoruz” dedi.

Büyük Birlik Partisi gazetecilere para teklif etti: Basın toplantımıza gelinBüyük Birlik Partisi gazetecilere para teklif etti: Basın toplantımıza gelin

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.