BBP’den AK Parti’ye destek şartı: Sivas’ı bize verin

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici “Parti tabanının tamamını sandığa getirebiliriz ve Cumhur İttifakı adaylarına bu anlamda oy verdirip büyük katkı sağlayabiliriz” deyip şartını açıkladı.

Siyaset 12 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Mustafa Destici basın mensuplarına yerel seçim çalışmalarıyla ilgili açıklamalar yaptı. 2023 yılında Türkiye’nin yaşadığı en önemli olaylardan birinin genel seçimler olduğunu söyleyen Destici şöyle dedi:

“Büyük Birlik Partisi olarak Cumhur İttifakı çatısı altında seçimlere katıldık. Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu sistemde ikinci defa cumhurbaşkanı seçildi. Milletvekilliği seçimlerinde de dört parti cumhur ittifak çatısı altında kendi adaylarımızla seçime katıldık. Tabii bizim bu seçimlerde parlamentoya girememiş olmamız hem bizi, hem tabanımızı üzdü, hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de bir eksikliği de ortaya çıkardı.  AK Parti’yle parti heyetlerimiz arasındaki görüşmeler devam ediyor. Sivas başta olmak üzere kendi adaylarımızla gireceğimiz iller ve ilçeler başta olmak üzere yine kendi adaylarımızla gireceğimiz ilçeler ve beldeler olacaktır. Ama diğer taraftan Cumhur İttifakıyla birlikte iş birliği içinde gireceğimiz iller, büyükşehirler ve ilçeler de olacaktır.

BBP lideri Destici: İstanbul'da aday göstermeme eğilimindeyizBBP lideri Destici: İstanbul’da aday göstermeme eğilimindeyiz

“Sivas’ta adayımızın desteklenmesinden memnuniyet duyarız”

Belki bugünlerde Sayın Cumhurbaşkanımıza da bir görüşme gerçekleşebilir. Dolayısıyla da henüz tam olarak bu görüşmeler sonuçlanmış değil. Bunun için de hangi illerde iş birliği yapacağız, hangi ilçelerde biz kendi adaylarımızla gireceğiz ya da bizim partimizin adayları ortak aday olacak. Ya da biz hangi illerde Cumhur İttifakı adaylarını ya da belediye başkanlıklarında Cumhur İttifakı adaylarını destekleyeceğiz. Bu şu anda tam olarak netleşmiş değil. Ama görüşmelerimiz devam ediyor ama ilkesel olarak bazı yerlerde birlikte girme konusunda başta büyükşehirler olmak üzere bir irade beyanı var. Sivas’ta adayımızın desteklenmesinden tabii bundan büyük memnuniyet duyarız. Böyle bir talebimiz zaten var. Yani bunu zaten gizlemiyoruz. Büyük Birlik Partisi tabanının tamamını başta İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirler olmak üzere Cumhur İttifakı ortak adaylarının olduğu seçim çevrelerinde eksiksiz şekilde sandığa getirebiliriz ve Cumhur İttifakı adaylarına bu anlamda oy verdirip büyük katkı sağlayabiliriz. Bunun için de Büyük Birlik Partisi tabanının, camianın motive edilmesi lazım. Bunu motive edecek şey de Sivas belediye başkanlığının Büyük Birlik Partisi’ne bırakılması olur.”

Destici de AYM kavgasında tarafını seçtiDestici de AYM kavgasında tarafını seçti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.