Can Atalay 10 Ekim davasından beraat etti

10 Ekim Gar Katliamı protestosuna katıldığı için yargılanan Can Atalay'ın dosyası ayrılmıştı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Atalay hakkında iki ayrı suçlamadan da beraat kararı verdi.

Siyaset 2 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Can Atalay.

Yargıtay 14 Mayıs seçiminde TİP Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay hakkındaki Gezi Davası yargılamasını durdurmamış, Temmuz ayı başında onunla ilgili 18 yıllık mahkumiyet hükmünü kesinleştiren kararını vermişti. AYM de bu kararın hak ihlali olduğuna hükmetmişti ama Yargıtay o hükümde imzası bulunan AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Atalay’ın başvurusu üzerine AYM bir kez daha hak ihlali kararı verdi ancak bu da uygulanmadı ve Can Atalay Meclis’teki yerini alamadı.

Meclis’te 3 Şubat’ta Can Atalay hakkındaki karar okundu ve vekilliği düşürüldü. Atalay hakkında bir başka dava daha vardı. O dava da terör örgütü IŞİD’in Ankara’da 10 Ekim’de gerçekleştirdiği katliamla ilgiliydi. Atalay Gar Katliamı için yapılan protestoya katılmış ve konuşma yapmıştı. Hakkında da dava açılmıştı, toplantı ve gösteri yasasına muhalefetle ve terör örgütü propagandası ile suçlanıyordu.

Gösteriye katılan diğer sanıklar için dava sürmüş, milletvekili seçilen Atalay’ın dosyası ise ayrılmıştı. Bugün görülen duruşmada İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Atalay hakkında iki ayrı suçlamadan da beraat kararı verdi.

CHP ve TİP Can Atalay için AYM’ye başvurdu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.