Çelik: Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını şanla şerefle her beraber anacağız

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılını kutlama törenlerinin Filistin'deki katliam nedeniyle iptal edileceği iddialarına "söz konusu değil" yanıtı verdi.

Siyaset 19 Ekim 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Çelik Filistin’deki hastanenin İsrail tarafından vurulmasını vahşet olarak değerlendirdi, “Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından bu çerçevede üç gün ulusal yas ilan edilecektir. Bu büyük milletimizin Filistin’deki mazlum çocuk, kadın, yaşlı masumlarla dayanışmasının, kalbimizin ve bütün varlığımızla onlarla birlikte olduğumuzun bir ifadesidir. Bir kere daha bu saldırıyı lanetliyoruz” dedi.

Çelik batılı ülkelerin konuya yaklaşırken “İsrail’in kendini savunma hakkı var” mottosunu savunduğunu söyleyerek şu açıklamayı yaptı:

“Kuşkusuz her egemen devletin karşı karşıya olduğu saldırılar karşısında kendini savunma hakkı var. Ama ortada ‘İsrail’in kendini savunma hakkı var’ diyenlerin bunun Gazzelilerin hayat hakkını, yaşam hakkını yok edecek bir noktaya varmaması konusunda herhangi bir uyarıları yok. O yüzden işte o da dün gece hastane bombalayarak çocukları, kadınları, sivilleri öldürüyor. Hala çıkıyorlar; İsrail’in kendini savunma hakkı var. İsrail’in kendini savunma hakkı çocukları öldürme hakkı mıdır? Kadınları ve sivilleri yok etme hakkı mıdır? Böylesine insanlık dışı bir eylem dizisiyle hakkın bir araya getirilmesi, yetkinin bir araya getirilmesi, insanlık değerleri ile ya da uluslararası hukukla bağdaşabilir mi? Söz konusu bile olamaz. Nitekim dün atılan hastaneyi vuran füzenin ardından hemen bir dezenformasyon kampanyası başlayarak Hamas tarafından atıldığı söylendi. Halbuki bütün uzmanlar açık ve net bir şekilde ortaya koyuyor ki füze İsrail güvenlik güçleri tarafından o hastane hedef alınarak atılmıştır. Diğer iddialar bir dezenformasyondur.”

Ömer Çelik: Türkiye’nin NATO’daki rolü sorgulanamazÖmer Çelik: Türkiye’nin NATO’daki rolü sorgulanamaz

“Kutlamaların iptali söz konusu değil”

Çelik 29 Ekim Cumhuriyet kutlamalarının Filistin’de yaşananlar nedeniyle iptal edileceğine dair iddiaların sorulması üzerine “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılını şanla şerefle anacağız. Kutlamaların iptali söz konusu değil” dedi. Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısına katılıp katılmayacağı ile ilgili ise “Sayın Cumhurbaşkanımızın o toplantıya katılımıyla ilgili değerlendirme devam ediyor” yanıtı verdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.