CHP 227 kişilik aday listesini tamamladı: İzmir için aday açıklanmadı

CHP dün 227 yer için yerel seçim adaylarını belirledi. Listede İstanbul’da İmamoğlu, Ankara’da Yavaş, Bolu'da ise Kılıçdaroğlu döneminde ihraç edilen Özcan var. İzmir için ise belirsizlik sürüyor.

Siyaset 15 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ay başında “Kimseye söz vermedik” dediği yerel seçim adaylıkları için dün CHP’de kritik bir gündü.

Yerel seçimlerde aday adaylığı için 15 binden fazla başvurunun yapıldığı CHP’de 227 seçim bölgesinin adayları açıklandı. Buna göre İstanbul ve Ankara’da mevcut başkanlar yeniden aday gösterilirken Ahmet Akın ve Mustafa Bozbey’in adaylıkları da ilan edildi. CHP İzmir’de ise henüz aday açıklamadı.

Listenin devamı gelecek

Parti Meclisi toplantısı sonrası CHP Sözcüsü Deniz Yücel 227 seçim çevresinde adayların belirlendiğini açıkladı.

Parti, başkan adayları henüz belli olmayan 23 seçim çevresinde örgüt denetiminde ön seçim yapma kararı alırken 58 seçim çevresinde ise gerekirse örgüt denetiminde ön seçim yapılacak.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP’nin belirlediği adaylardan önce çıkanlar şu şekilde;

İstanbul: Ekrem İmamoğlu

Ankara: Mansur Yavaş

Bursa: Mustafa Bozbey

Bolu: Tanju Özcan

Balıkesir: Ahmet Akın

Elazığ: Av. Coşkun Çağlar

Toplantıdan sonra 227 seçim bölgesine ilişkin yayınlanan listede Nevşehir, Karaman, Elazığ, Bayburt, Gümüşhane illerinin adaylarının da belirlendiği görüldü.

İşte belirlenen adayların listeleri:

Özcan’dan coşkulu teşekkür

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özcan “Biraz önce CHP PM üyelerimizin şahsımı Bolu Belediye Başkan adayı ilan ettiğini memnuniyet ile öğrendim. Teşekkür ederim değişen CHP kadrolarına.. Selam olsun, Atatürkçü, Yurtseverlere, Ulus Devletin teminatı Türk milliyetçilerine” dedi.

CHP’de İstanbul için 331 aday adayı: İmamoğlu’nun kuzeni de listedeCHP’de İstanbul için 331 aday adayı: İmamoğlu’nun kuzeni de listede

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.