CHP cephesinde hedefte Erdoğan var

CHP Lideri Özel Riyad'da yaşanan skandalla ilgili, "Olayın tek sorumlusu Erdoğan'dır" dedi. İBB Başkanı İmamoğlu da "Ülkedeki yönetici akıl böyle kritik olaylardan sonra kayboluyor ortadan. Ses bile çıkaramıyorlar" diye konuştu.

Siyaset 31 Aralık 2023
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Fenerbahçe ile Galatasaray’ın Süper Kupa için karşılaşacağı Riyad’daki maç “Atatürk” krizi nedeniyle yapılamamış, takımlarımız sahaya çıkmama kararı almıştı. Yaşanan skandalla ilgili iktidar kanadından henüz bir açıklama yapılmazken Anamuhalefet CHP’de hem Genel Başkan Özgür Özel hem de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu konu hakkında değerlendirmede bulundu.

CHP lideri Özgür Özel, parti tarafından yerel seçim adayları için Manisa’da yapılan ön seçime katıldı. Oyunu kullandıktan sonra açıklama yapan Özel, Süper Kupa finalinin Cumhuriyetin 100’üncü yılında yurt dışında yapılamayacağını söyledi, “Yurt dışında hiçbir yerde olmaz ama Suudi Arabistan’da hiç olmaz. Bunlar gelince Anıtkabir’e gidiyorlar mı, gelince İstiklal Marşı’na saygı gösteriyorlar mı? Bunların olduğu yere 100’üncü yılda Süper Kupa finali gider mi? İşte böyle rezillik olur, böyle utanmazlık olur, böyle kepazelik olur. Hepimiz utandık. Ama burada suç ne kulüplerdedir, ne de istifa ettirilerek bütün suçun yükleneceği Türkiye Futbol Federasyonundadır. Suç, her şeyi ben bilirim ben diyen var ya, suç Recep Tayyip Erdoğan’dadır” diye konuştu.

Özel, “Atatürk’ü Suudi Arabistan’da pazarlık konusu yapan, İstiklal Marşı’nı pazarlık konusu yapan baş suçlu Recep Tayyip Erdoğan’dır. Söyledik anlatamadık. Ancak Fenerbahçe ve Galatasaray’a, onlara destek veren Beşiktaş’a ve tüm kulüplere müteşekkiriz. Suudi Arabistan’daki hadsizlere ve Türkiye’nin en önemli kupasını 100’üncü yılda oraya gönderenlere hadlerini tüm kulüpler ve taraftarlar bildirmiştir, hepsine teşekkür ediyoruz” dedi.

‘Sesleri bile çıkmıyor, kayboldular’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dün yaşanan Süper Kupa finali krizinden sonra tüm vatandaşları bayraklarıyla beraber Beşiktaş Meydanı açılışına davet etmişti. Çok sayıda vatandaşın toplandığı açılışta konuşan İmamoğlu Riyad’daki skandalı değerlendirdi, “Gidilmesi de yanlıştı” dedi. İmamoğlu, bugün burada birleştik, bu birleşmenin de harcı Mustafa Kemal Atatürk oldu diye konuştu. İmamoğlu, “Mustafa Kemal Atatürk her zaman kazanır, her zaman milletine kazandırır. Dün bu olay neden yaşandı? Altındaki derin mesele ne? Biz oraya gittik, niye gittik, bu sorgulanmalı. Bakın bugün ülkedeki yönetici akıl böyle kritik olaylardan sonra kayboluyor ortadan. Ses bile çıkarmıyorlar” diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu hazinenin boş olmasından dolayı başla ülkelerden dolar kovalandığı için bu olaylara boyun eğildiğini söyledi, “İşte böyle bir olayda sizi çaresiz bırakıyor, sesinizi bile çıkaramıyorsunuz, ortadan kayboluyorsunuz” ifadelerini kullandı. İmamoğlu Suudi Kralı’nın ölümüyle ülkede yas ilan edildiğini hatırlatarak, “Siz yas ilan ediyorsunuz ama o ülke Mustafa Kemal’in fotoğrafına tahammül edemiyor. Tek kişilik akılla yönetilen ülkenin itibarlı olma şansı yoktur. Demokrasiniz güçlü olacak, boşuna Tayfun Kahraman içeride yatmayacak, Can Atalay’ın Meclis’e gidemediği bir ülke olmayacak, işte siz o zaman itibarlı bir ülke olursunuz” şeklinde konuştu.

Süper TürkiyeSüper Türkiye

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.