Kadın Futbol Süper Ligi’nde fikstür çekildi

Kadın Futbol Süper Ligi’nde 2023-24 sezonu heyecanının fikstürü TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde çekildi.

Spor 2 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Kadın futbolunda fikstür çekildi.

Kadın Futbol Süper Ligi’nde yeni sezon heyecanı yaklaşıyor. 2023-24 sezonunda oynanacak maçların programı yapılan fikstür çekimiyle belirlendi. Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleştirilen fikstür çekiminde söz alan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, “TFF yönetim kurulu olarak ligimizin formatında değişiklikler yaptık. Bu sezon ligimiz 16 takım ile tek grupta çift devre şeklinde oynanacak. Sezon sonunda son 3 sırada yer alan takımlar bir alt lige düşecek. Bu değişiklik, ligimizin rekabet ve heyecanına pozitif katkı yapacak ve unutulmaz karşılaşmalara sahne olacak” diyerek yeni formatı açıkladı.

Kadın futbolunun bundan 100 sene önce erkek futbolundan daha popüler olduğunu belirten Büyükekşi, 1971’de ilk olarak kurulan kadın takımıyla beraber 1993’te kadın futbolunun federasyon tarafından resmen başlatıldığını anlattı. Büyükekşi “Kadın futbolunun popülerliği ve izlenirliği her geçen gün daha da artıyor. Bunun en büyük örneği Avustralya ve Yeni Zelenda’nın ev sahipliğinde devam eden FIFA kadınlar Dünya Kupası. Şu ana kadar 1,5 milyon bilet satışıyla rekor kırdı. Kupanın açılışında Yeni Zelanda ile Norveç arasında oynanan karşılaşmayı 42 bin kişi izledi. Avustralya-İrlanda Cumhuriyeti mücadelesini 75 bin futbolsever tribünden takip etti. Bu seyirci sayısı, 24 yıllık tarihinde Dünya Kupası maçı için en yüksek seyirci sayısı anlamına geliyor” dedi. Başkan tıpkı erkek futbolunda olduğu gibi marka değerinin önemine vurgu yaptı.

Süper Lig'in gol kralı Enner, Brezilya'da zorlanıyorSüper Lig’in gol kralı Enner, Brezilya’da zorlanıyor

Turkcell’in isim sponsoru olduğu Kadın Futbol Süper Ligi’nde ilk hafta maç programı şöyle şekillendi:

Galatasaray-Wulfz Fatih Karagümrük

Beşiktaş Vodafone-ALG Spor

Amed Sportif Faaliyetler-1207 Antalyaspor

Trabzonspor-Karadeniz Ereğli Belediyespor

Ataşehir Belediyespor-ABB Fomget

Adana İdmanyurduspor-Hakkarigücüspor

Fenerbahçe-Doğuş Gold Asyaspor

Tek grupta çift devre halinde oynanacak ligde sezon 27 Ağustos’ta başlayacak. İlk devre maçları 24 Aralık’ta bitecek ve ikinci devre 14 Ocak 2024’te başlayacak. Kadın Futbol Süper Ligi’nde son hafta karşılaşmaları 5 Mayıs tarihinde oynanacak.

Avustralya ve Japonya... Dörtleyerek son 16'ya gittilerAvustralya ve Japonya… Dörtleyerek son 16’ya gittiler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.