Gün Fenerbahçe’nin günü!

Fenerbahçe'de pazar günü saat 19:00'da futbol takımı Karagümrük'le, kadın basketbol takımı ise Villeneuve'le Kadınlar EL şampiyonluk maçına çıkacak. Sarı-lacivertlilerin erkek voleybol takımı ise 20:00'de Halkbank'la finalin ikinci maçını oynayacak.

Spor 14 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, 14 Nisan Pazar günü üç branşta birden önemli maçlara çıkacak.

14 Nisan Pazar günü Fenerbahçeliler için önemli maçlar içeriyor. Sarı kanarya aynı akşam futbol, basketbol ve voleybolda kritik öneme sahip karşılaşmalara çıkacak. Süper Lig’de şampiyonluk yarışı veren futbol takımı, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Fatih Karagümrük’e konuk olacak. Saat 19:00’da başlayacak futbol maçıyla aynı dakikalarda sarı-lacivertlilerin kalbi bir yandan da Mersin’de atacak. Kadınlar EuroLeague’de üst üste ikinci şampiyonluğunu arayan Fenerbahçe, Villeneuve’e karşı parkeye çıkacak. Erkek voleybolunda da şampiyonluk hedefleyen sarı-lacivertliler, final serisinin ikinci maçında Halkbank’la Burhan Felek Spor Salonu’nda kozlarını paylaşacak.

Süper Lig’e dönüş Karagümrük karşısında

Fenerbahçe, sezonun ilk yarısındaki maçta rakibini Dusan Tadic’in iki golüyle 2-1 yenmişti.

Fenerbahçe, Süper Lig’in 32’nci haftasında Fatih Karagümrük’e konuk olacak. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak mücadele, saat 19.00’da başlayacak. Karşılaşmayı hakem Tugay Kaan Numanoğlu yönetecek.
Ligde oynadığı 31 mücadelede 26 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 82 puan toplayan sarı-lacivertliler, Galatasaray’ın 2 puan gerisinde ikinci sırada yer alıyor. Son altı maçını kazanarak 18 puan toplayan İsmail Kartal’ın öğrencileri, deplasmanda mağlup olmayan tek takım durumunda. Fenerbahçe, rakip sahada çıktığı 15 maçın 14’ünü kazanırken bir beraberlik aldı.

Sekiz eksik öne çıktı

Fenerbahçe’de karşılaşma öncesi eksikler can sıkmayı sürdürüyor. Belindeki rahatsızlık sebebiyle Olympiakos maçının kadrosundan çıkarılan Cengiz Ünder’in yanı sıra Yunanistan deplasmanında sakatlık yaşayan Rodrigo Becao ve ameliyat geçiren Jayden Oosterwolde bu maçta forma giyemeyecek.
Adana Demirspor mücadelesinde sakatlanan Alexander Djiku ile sakatlıklarını atlatmalarına karşın hazır olmayan Joshua King ve Mert Hakan Yandaş da Fatih Karagümrük deplasmanında takımlarını yalnız bırakacak.
Sakat oyuncuların yanı sıra Sebastian Szymanski ve kaleci İrfan Can Eğribayat da cezalı olan isimler.

Süper Lig’de 16’ncı eşleşme

İki takımın bugüne kadar karşı karşıya geldiği 15 lig maçında Fenerbahçe 10 kez sahadan galibiyetle ayrılırken dört karşılaşma beraberlikle sonuçlandı. Fatih Karagümrük, sarı-lacivertliler karşısında bir kez galibiyete uzanan taraf oldu. Fenerbahçe, söz konusu karşılaşmalarda 26 kez gol sevinci yaşarken kalesinde ise 17 gol gördü.

Ligde bugüne kadar Fatih Karagümrük ile yedi kez deplasmanda karşı karşıya gelen sarı-lacivertliler, bu maçlarda dört kez kazanıp üç defa berabere kaldı ve hiç yenilmedi. Fenerbahçe’nin attığı 12 gole Fatih Karagümrük 8 golle karşılık verdi.

VAR’da yabancı hakem olacak

Fenerbahçe’nin Karagümrük’e karşı oynayacağı maçta VAR odasında yabancı hakem oturacak. Bir gün önce uygulanan Ankaragücü-Gaziantep FK maçında ilk kez görev alan yabancı VAR hakemi bu maçla birlikte ikinci kez karar mekanizmasında bulunacak.

Yabancı VAR! Tarihi maçta Ankaragücü, Gaziantep FK'yı ateşte bıraktıYabancı VAR! Tarihi maçta Ankaragücü, Gaziantep FK’yı ateşte bıraktı

Potada hedef Avrupa’da şampiyonluk!

Fenerbahçe’de hedef yeniden Avrupa’nın zirvesi.

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, Kadınlar EuroLeague’de Fransız temsilcisi Villeneuve ‘le şampiyonluk maçına çıkacak. Mersin’deki Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma futbol maçıyla aynı saatte, 19:00’da başlayacak.

Yarı finalde Çekya temsilcisi USK Prag’ı 84-78 mağlup edip finale gelen Villeneuve, Çukurova Basket’i 89-80 yenerek finale yükselen Fenerbahçe’nin karşısında sürpriz arayacak.

Hedef üst üste ikinci zafer

Fenerbahçe, Kadınlar EuroLeague’de altıncı kez final heyecanı yaşayacak.
Organizasyonda dördü üst üste olmak üzere 10’uncu kez son dört takım arasında yer alan sarı-lacivertli ekip, ilk ve tek şampiyonluğuna geçen sezon ulaştı. Sarı-lacivertliler 2013, 2014, 2017 ve 2022’de Avrupa ikincisi olmuştu.

Fenerbahçe'ye ödül yağdı: Meesseman üst üste ikinci kez MVP!Fenerbahçe’ye ödül yağdı: Meesseman üst üste ikinci kez MVP!

Voleybolda da hedef kupa!

Fenerbahçe’nin erkek voleybol takımı da Efeler Ligi’nde şampiyonluk peşinde. Final serisinin ilk maçında mağlup olduğu Halkbank’la bu kez evinde karşılaşacak olan sarı-lacivertliler, maçı kazanıp seriyi eşitlemeyi hedefliyor. İstanbul’daki Burhan Felek Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma, saat 20.00’de başlayacak. Seride üç galibiyete ulaşan ekip, 2023-2024 sezonunu şampiyon tamamlayacak.

Türkiye'den bir yıldız geçti: Gabi GuimaraesTürkiye’den bir yıldız geçti: Gabi Guimaraes

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.