PFDK’dan İsmail Yüksek kararı!

Fenerbahçe’nin orta saha oyuncusu İsmail Yüksek, Galatasaray derbisi öncesi yaptığı açıklamalardan ötürü PFDK’ya sevk edilmişti. Kurul, oyuncuya para cezası verdi.

Spor 14 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
PFDK'dan cezalar açıklandı.

Fenerbahçe’nin 24 yaşındaki orta saha oyuncusu İsmail Yüksek, Galatasaray derbisi öncesi yaptığı açıklamalarla gündeme geldi. Yüksek, “Bu lig bu sene birçok şaibeyle dolu. Hak edilen bir şampiyonluk olduğunu düşünmüyorum. Bugüne kadar geldik, geçmişe bakmanın da anlamı yok!” sözlerini sarf etmişti.

Bu açıklamaların ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilen oyuncunun cezası belli oldu. İsmail Yüksek, 104 bin TL para cezasına çarptırıldı.

Önümüzdeki sezonlara bakıyoruz, arkamıza değilÖnümüzdeki sezonlara bakıyoruz, arkamıza değil

Güneş’in cezası kalkmıştı

Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş de ligin 35. haftasında oynanan ve Beşiktaş’ın 4-1 kazandığı Adana Demirspor maçının ardından lig için “Hukuk dışı ve mantık dışı” gibi yorumlarda bulunmuş, PFDK’ya sevk edilmişti. Güneş, kurul tarafından tıpkı İsmail gibi 104 bin TL para cezasına çarptırılmıştı.

Daha sonra Tahkim Kurulu’na başvuru yapan ve cezaya itiraz eden tecrübeli teknik direktörün cezası söz konusu kurul tarafından kaldırılmıştı. Benzer bir durumun Fenerbahçeli İsmail Yüksek için geçerli olup olmayacağı merak konusu.

Tahkim’den Şenol Güneş’in “Hukuk dışı” açıklamasına af çıktıTahkim’den Şenol Güneş’in “Hukuk dışı” açıklamasına af çıktı

Baylokçu diyen yöneticiye 2 ay ceza

Beşiktaş yöneticilerinden Seyit Ateş de kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımların içinde “baylokçu” tabirinin geçmesinden ötürü 2 ay hak mahrumiyeti ve 140 bin TL para cezasına çarptırıldı. Ateş attığı tweetlerde “Ey BAYLOKÇU yeteneksiz; lig ne şekilde biterse bitsin, vicdanlarımızda tescil edilmeyecektir….” şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Kırgın veda: Beşiktaş’tan bir Kevin N’Koudou geçtiKırgın veda: Beşiktaş’tan bir Kevin N’Koudou geçti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.