Bruma Braga’da! Fenerbahçe kar etti

Fenerbahçe’nin PSV’den kiraladığı ve devre arasında bonservisini alıp Braga’ya kiraladığı Bruma, bonservisiyle Portekiz ekibine gönderildi. Fenerbahçe, 4.25 milyon Euro’ya transfer ettiği oyuncuyu 6.5 milyon Euro’ya elden çıkardı.

Spor 15 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Bruma resmen Braga'da.

Bruma transferi geçtiğimiz yaz Fenerbahçe’nin en çok tartışma yaratan transferlerinden biri olmuştu. Oyuncu, yaz aylarının başında transfer edilmiş ve Jorge Jesus’un özel olarak istediği belirtilmişti.

Fenerbahçe, oynatmadığı Bruma'nın bonservisini 4.2 milyon Euro'ya aldıFenerbahçe, oynatmadığı Bruma’nın bonservisini 4.2 milyon Euro’ya aldı

Ancak Bruma, eylül ayında kadroların netleşmesi ve listelerin federasyona iletilmesi sonrası “kadroda 14 yabancı bulundurma” kuralına takıldı. Portekizli, bu 14 kişilik yabancı listesinde kendine yer bulamadı. Oyuncu, Fenerbahçe’yle birlikte idmanlarını sürdürdü. İlk aşamada PSV’den kiralandığı söylenen oyuncunun anlaşmasında zorunlu satın alma maddesi olduğu ortaya çıktı. Fenerbahçe, maddeyi devre arası transfer döneminde kullandı, oyuncuyu aldı ve Braga’ya kiraladı.

28 yaşındaki kanat, Braga’nın Portekiz’de sezonu 3. sırada tamamlaması yolunda önemli katkı yaptı. Ligdeki 16 karşılaşmada 4 gol ve 6 asistle oynayan Bruma’nın bonservisi Braga tarafından alındı. Fenerbahçe, devre arasında 4.25 milyon Euro bonservis ödeyerek kadrosuna kattığı oyuncuyu 6.5 milyon Euro karşılığında Portekiz ekibine gönderdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.