Arda Güler forma rekabetinde ‘ölüm grubuna’ düştü!

Fenerbahçe'de rotasyondaki rakiplerini tek tek geçerek 11'e yerleşen Arda Güler, Real Madrid'de dünyanın en iyi orta saha futbolcularına karşı rekabete girecek.

Spor 9 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Arda Güler'in rotasyondaki rakipleri birbirinden yetenekli futbolcular.

“Araba, ev ve benzeri şeyleri ileride rahatlıkla alırım. Geleceğime yatırım yapmam lazım. Bu yüzden kendime mentor, diyetisyen, yaşam koçu ve kondisyoner tuttum. Zaten futbol benim işim. İşime ne kadar çok önem verirsem kazancım zaten zaman içinde gelir.” Böyle diyordu 2022 mart ayında Ajansspor’dan Aygün Özipek’e verdiği söyleşide Arda Güler. O zamanlar daha 17 yaşındaydı. İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe’de kadroya yeni yeni girmeye başlamıştı. İsmail Kartal’ın en çok eleştiri aldığı konu Arda Güler’e yeterince zaman vermemesi oldu.

Sezon bittikten sonra Portekizli teknik direktör Jorge Jesus sarı lacivertlilerin başına geçti. Jesus’un Arda Güler’e söylediği rekabette onun önünde futbolcular olduğuydu. İrfan Can Kahveci, Mert Hakan Yandaş, Miha Zajc, Miguel Crespo, İsmail Yüksek, Lincoln Henrique… Bunlar orta alan oyuncusuydu. Kanatta oynarsa Emre Mor, Diego Rossi de işe giriyordu. Arda Güler pes etmedi. Hocası tarafından yetersiz bulunan fiziğini geliştirmek için özel çalışmalar yaptı. Sakatlanması ve annesinin hastalığı onu geri götürse de çalışma azmini kaybetmedi. Yıl sonuna geldiğinde Arda Güler Fenerbahçe 11’inin değişmez oyuncusu olmuş, Real Madrid ve Barcelona gibi dünya devlerinin transfer listesine girmişti.

Arda Güler Real Madrid'e resmi imzayı attı!Arda Güler Real Madrid’e resmi imzayı attı!

O, dünyanın en iyi oyuncularının bulunduğu Real Madrid’i seçti. Fenerbahçe’deki ilk günleri gibi 11’e girebilmek için büyük mücadele vermesi gerekecek. Bu sefer rakipleri daha güçlü ve tecrübeli… İşte isim isim Arda Güler’in forma yarışına gireceği futbolcular…

Jude Bellingham: Arda Güler gibi bu sezon Dortmund’dan Real Madrid’e katıldı. Bonservisine 103 milyon euro ödendi. Şu ana kadar Avrupa’nın en pahalı ve flaş transferi olarak görülüyor. 20 yaşındaki futbolcunun maç tecrübesi ise Arda ile kıyas edilemeyecek durumda… Bundesliga: 92, Şampiyonlar Ligi: 23, Almanya Kupası: 13, Almanya Süper Kupası 2, Avrupa Ligi: 2. İngiliz futbolcu bu karşılaşmalarda 24 gol atarken 25 asist yaptı.

Eduardo Celmi Camavinga: O da Bellingham gibi 20 yaşında. 2021-22 sezonunda Rennes’den 31 milyon euro bonservis ücretiyle Real madrid kadrosuna geldi. Maç sayıları şöyle… Ligue 1: 71, La Liga 63, Şampiyonlar Ligi 25, Kral kupası 9, Fransa Kupası 5, Avrupa Ligi 4, İspanya Süper Kupası 3, Şampiyonlar Ligi elemesi 2, Dünya Kulüpler Kupası 2, UEFA Süper Kupa 1, Fransa Süper Kupası 1. Fransız futbolcu 4 kez ağları havalandırırken 9 gol pası verdi.

Aurelien Tchouameni: 23 yaşındaki futbolcu 2022-23 sezonunda Monaco’dan 80 milyon euro’ya transfer edildi. Oynadığı maç sayıları şöyle… Ligue 1: 99, LaLiga 33, Fransa Kupası 11, Avrupa Ligi 11, Şampiyonlar Ligi 10, Avrupa Ligi elemesi 5, Kral Kupası 4, Fransa Kupası 2, Dünya Kulüpler Kupası 2, UEFA Süper Kupa 1. Bu karşılaşmalarda Tchouameni’nin performansı 9 gol, 12 asist oldu.

Pişer miydi Yanar mıydı?Pişer miydi Yanar mıydı?

Federico Valverde: 25 yaşındaki Uruguaylı futbolcunun Real Madrid’e geliş öyküsü diğerlerinden ayrılıyor. Mor beyazlılar onu, 2016-17 sezonunda Penarol’dan Real Madrid’in ikinci takımına 5 milyon euro’ya transfer etti. La Liga içinde kiralık vererek pişmesini bekledi. Şu an teknik direktör Ancelotti’nin gözdelerinden olan Uruguaylı futbolcunun maç sayıları şöyle… La Liga: 162, Şampiyonlar Ligi 39, Kral Kupası 18, İspanya Süper Kupa 7, Dünya Kulüpler Kupası 2, Libertadores 1, UEFA Süper Kupası 1. Valverde bu maçlarda 18 kez gol sevinci yaşarken 16 asist yaptı.

Dani Ceballos: 26 yaşındaki İspanyol, 2017-18 sezonunda Real Betis’e 16.5 milyon euro verilerek transfer edildi. 2 yıl kiralık olarak Arsenal’de oynadı, Futbolcunun maç sayıları şöyle… La Liga 141, Premier Lig 49, Kral Kupası 24, Şampiyonlar Ligi 19, Avrupa Ligi 18, EFL Cup 5, FA Cup 5, Dünya Kulüpler Kupası 3, İspanya Süper Kupası 3, UEFA Süper Kupası 2. Ceballos’un bu maçlarda 10 gol, 21 asisti bulunuyor.

Luca Modric ve Tony Kroos, Real Madrid’in kazandığı başarılarda büyük pay sahibi.

Veteranlar hem mentör hem rakip

Real Madrid’in başarılarında yıllarca büyük pay sahibi olan 37 yaşındaki Luca Modric ve 33 yaşındaki Toni Kroos, tecrübeleriyle Arda Güler’in gelişimine büyük katkı verecek. Bu iki oyuncunun Arda’nın mentörlüğünü yapacağı belirtiliyor. Ancak bu iki yıldız forma savaşında aynı zamanda Arda Güler’in rakibi…

Luca Modric: 2012-12 sezonunda Tottenham’dan 35 milyon euro verilerek transfer edildi. Oyuncunun çıktığı maçlar şöyle… La Liga 327, Premier Lig 127, Şampiyonlar Ligi 117, Kral Kupası 28, FA Cup 14, UEFA Kupası 12, Şampiyonlar Ligi elemesi 11, İspanya Süper Kupası 11, Dünya Kulüpler Kupası 8, UEFA Süper Kupa 5, EFL 4, Avrupa Ligi 2, Hırvat futbolcu bu karşılaşmalarda 57 gol attı, 102 asist yaptı.

Tony Kroos: 2014-15 sezonunda 25 milyon euro bonservis bedeli verilerek Bayern Münih’ten Real Madrid kadrosuna katıldı. Alman yıldızın oynadığı maç sayısı şöyle… La Liga 273, Bundesliga 173, Şampiyonlar Ligi 139, Almanya Kupası 26, Kral Kupası 22, Dünya Kulüpler Kupası 11, İspanya Süper Kupası 11, UEFA Kupası 6, UEFA Süper Kupa 5, Şampiyonlar Ligi elemesi 2. 33 yaşındaki futbolcu bu karşılaşmalarda 61 kez topu ağlara gönderirken 151 gol pası verdi.

Arda Güler’in özgüveninin yüksekliği kendisi için avantaj.

Arda Güler Real Madrid’de güler mi?

18 yaşındaki Arda Güler’in Real Madrid’de forma rekabetine gireceği rakiplerine göre maç tecrübesi çok daha az. Sarı lacivertli formayla 32 Süper Lig, 6 Avrupa Ligi, 5 Türkiye Kupası, 5 Avrupa Ligi elemesi. 2 Konferans Ligi ve 1 Şampiyonlar Ligi elemesinde forma şansı buldu. Bu karşılaşmalarda 9 gol atarken 12 kez arkadaşlarını golle buluşturdu. Bonservisine 20 milyon euro verilen 18 yaşındaki futbolcu, Real Madrid’e imza attığı basın toplantısında “Burada çok önemli oyuncular var. Buraya oynamaya geldim. Çalışıp formayı almak istiyorum.”

O şimdi Real Madridli: Arda Güler'i 18'inde zirveye çıkaran peri masalıO şimdi Real Madridli: Arda Güler’i 18’inde zirveye çıkaran peri masalı

Orta alandaki rakiplerini görünce ‘Arda Güler ölüm grubuna düştü’ demek mümkün ama altyapıdan 16 yaşında Fenerbahçe A Takımı’na çıktığında da ona aynı şeyler söylendi. Ama Arda hem formayı aldı hem de dünyadaki her futbolcunun rüyası olan Real Madrid’e transfer oldu. O, şimdi ‘ölüm grubundan’ çıkmak için bütün mücadelesini verecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.