Fenerbahçe yolun ‘Sowe’u derken İrfan Can Kahveci’yle yarışa döndü, son saniyede kazandı

Geçtiğimiz haftalarda ve oyuna girerken ıslıklanan İrfan Can Kahveci'ye skor 1-0 iken tribünlerden destek geldi. O dakikadan sonra sonra sahada bambaşka bır İrfan Can Kahveci ortaya çıktı. Maçtan sonro Fenerbahçe Teknik Direktörü Jesus, "Başkanımız kalmazsa, seneye ben de burada olmam” dedi.

Spor 16 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Fenerbahçe 1-0 geri düştü, 10 dakika içinde sezona tutundu.

Bir gün önce Galatasaray ilk yarısını 4-0 geçtiği Kayserispor maçını 6-0 kazandı ve kendisini takip eden rakiplerine adeta mesaj verdi. Fenerbahçe, Cim Bom’un kazandığı haftada iç sahada Ankaragücü’ne karşı hata payı olmadan sahaya çıktı. Artık her maçın kritik olduğu ligde Fenerbahçe, güne Altay Bayındır’ın sakatlığı nedeniyle forma giyemeyeceği haberiyle başladı. Ankaragücü’nden transfer edilen Fenerbahçe kaptanı, yerini İrfancan Eğribayat’a bıraktı.

Denizlispor TFF 1. Lig'e veda ettiDenizlispor TFF 1. Lig’e veda etti

Arda Güler’in de ilk 11’de başladığı mücadelede Fenerbahçe ilk tehlikesini 8. dakikada 18 yaşındaki genç yıldızıyla  yakaladı. Ancak yine de Fenerbahçe rakip ceza alanı içinde etkili olmakta zorlandı, 41. dakikaya kadar net sayılabilecek bir pozisyon üretemedi.

Maçın ilk yarısının son 5 dakikası heyecan fırtınasına sahne oldu. Önce Attila Szalai’nin topu direkten döndü, ardından Arda Güler çalımlarla ceza alanına girip kaleciyle karşı karşıya pozisyonda golü kaçırdı ve bir dakika sonra bu kez de bir diğer stoper Samet Akaydin’in kafa vuruşu direkte patladı. Fenerbahçe gol fırsatlarını değerlendiremediği devreyi 0-0’la kapattı.

Arda Güler, ilk yarıda yaptıklarıyla gözlerin pasını sildi

İkinci yarıda da tıpkı ilk yarıdaki gibi kısır bir oyun vardı. İki ekip de ceza alanını savunmakta iyi bir iş çıkarırken savunma arkasına atılan toplarla etkili olmaya çalışan konuk Ankaragücü 54. dakikada Lamine Diack’ın yakaladığı pozisyon haricinde rakip kalede etkili olamadı. Oyuncu değişiklikleri maçın gidişatında etkili oldu. 78’de Arda Güler yerine oyuna dahil olan İrfan Can Kahveci’nin 80’de kaybettiği top Ankaragücü kontra atağına dönüştü. Kaleciyle karşı karşıya kalan Ali Sowe’nin golü konuk ekibi 1-0 öne geçirdi. Fenerbahçe tribünlerinden tepkiler yükselirken deplasman tribünü golü kutluyordu.

Emre Belözoğlu da yok Başakşehir de!Emre Belözoğlu da yok Başakşehir de!

Geçtiğimiz haftalarda ve oyuna girerken ıslıklanan İrfan Can Kahveci’ye skor 1-0 iken tribünlerden destek geldi. O dakikadan sonra sonra sahada bambaşka bir İrfan Can Kahveci ortaya çıktı. Kahveci’nin yerde kaldığı pozisyonda hakem penaltı noktasını gösterdi ve devamında Valencia bu fırsatı kaçırmadı. 87. dakikada gelen bu gol Kadıköy’deki havayı bir anda değiştirdi. Alioski’nin denemeleriyle Ankaragücü kalesini yoklayan ev sahibi ekip, yine İrfan Can Kahveci’nin sürüklediği atakta Miguel Crespo’nun 90+6’da bulduğu golle Kadıköy’ü adeta yangın yerine çevirdi. Crespo, Galatasaray maçından sonra Süper Lig kariyerinde ikinci kez duraklama anlarında takımına galibiyeti getiren golü attı. Valencia da 12. penaltı golünü atarak 2007-08 sezonundan beri tutulan istatistiğe göre Mbaye Diagne’nin bu alandaki rekorunu egale etti.

Maçı 2-1 kazanan Fenerbahçe puanını 60’a çıkardı ve Galatasaray’la arasındaki farkı yeniden 6 puana düşürdü. 14. sıradaki Ankaragücü ise 28 puanda kaldı.

“Ben İrfan Can’ın kalitesine inanıyorum”

Maç sonrası ilk açıklamalarında sözlerine oyuncularını tebrik ederek başlayan Jorge Jesus, şu açıklamaları yaptı: “Öncelikle oyuncularımı tebrik ediyorum. Bu takım pes etmeyen, son ana kadar savaşan, ruhu olan, inançlı, karakterli, özgüvenli ve fiziksel olarak iyi bir takım. Umarım sakat oyuncular da bir an önce takıma geri dönerler. Bugünkü galibiyet oyuncularımın hakkıydı. Oyunculara çok güzel bir moral oldu. Sonuna kadar inandılar.”

İrfan Can Kahveci, maçı değiştiren futbolcu oldu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü, “İrfan sonradan oyuna girdi. Onun da performansı bizim için önemliydi. 2 golde de katkısı vardı. Ki oyuna girerken taraftarlar ona pek fazla sevgi gösterisinde bulunmadılar. Anlamıyorum aslında. Sezonun bu kadar kritik bir döneminde bir taraftar grubu neden oyuncularını protesto eder, neden yuhlar. Daha oyuna yeni girmişti. İyi kötü bir şey yapmamıştı bile. İrfan çok tecrübeli ve büyük oyuncu. Ben İrfan’ın kalitesine inanıyorum. Tıpkı diğer oyuncularıma inandığım gibi. Bu yüzden buradayım zaten” dedi.

Jesus yeni sözleşmeye yeşil ışık yaktı: Ali Koç şartı

Jesus’un maç sonunda yaptığı en kritik açıklama ise sözleşmesiyle ilgili geldi. Portekizli teknik adam Fenerbahçe’yle yola devam etmesi için şartını dile getirdi. Jesus, “Kararımı, sezon bittiğinde vereceğim. Başkanımız kalırsa, senaryo benim için farklı olur. Başkanımız kalmazsa, seneye ben de burada olmam” dedi. Öte yandan Jesus, sözlerinde taraftardan destek görmek istediğine de vurgu yaptı. Oyuncu ayırmadan destek görmek istediğini belirten Jesus, sezonun en kritik dönemeçlerinden birinde olduklarını dile getirdi.

Jorge Jesus'la konuştular, Fenerbahçe'yi eleyen teknik direktörü tercih ettilerJorge Jesus’la konuştular, Fenerbahçe’yi eleyen teknik direktörü tercih ettiler

İrfan Can Kahveci’den taraftara çağrı

İlk golün ardından taraftarın desteğini arkasında hissettiğini ifade eden İrfan Can Kahveci, şu şunları söyledi: “Bugün belki ilk golde topu kaptırıp hata yaptım ama taraftarlarımız o hatadan sonra arkamda durdu ve desteklemeye devam ettiler. Tüm takıma sezon sonuna kadar arkasında durmaya devam etsinler. Biz elimizden geleni yapacağız. Bu kadar.”

İrfan Can önce hata yaptı sonra yaktığı ateşle galibiyeti getirdi

“Başkan fenalaştı”

Maç sonunda verilen hakem kararlarıyla alakalı açıklama yayınlayan Ankaragücü’nde basın sözcüsü Hüseyin Aytekin, “Başkanımız içeride fenalık geçirdi. Türk futbolundan bu elleri nasıl çekeceğiz. Fenerbahçe 3 puanı aldı, vicdanı çok rahat şekilde gidiyor mu acaba? Bunu sorgulamak lazım. Kim hak ediyorsa kazanmasını görmek zor değil. İstanbul takımlarıyla oynarken bu adaleti göremiyoruz” dedi. Kendisine hakemlerle alakalı soru sorulan teknik direktör Tolunay Kafkas ise sahanın içinde kalmak istediğini belirterek takımını gösterdiği mücadeleden ötürü tebrik etti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.