Yunan futbolu iki ay kapalı kapılar ardında…

Yunanistan Futbol Federasyonu ülke futbolunda şiddete son vermek için eşi benzeri görülmemiş bir karar aldı. Ülkedeki tüm maçlar 12 Şubat 2024'e kadar seyircisiz oynanacak.

Spor 13 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Yunan futbolunda radikal karar.

Yunanistan’da spor faaliyetlerindeki şiddet olayları boyu aştı. Yunanistan Futbol Federasyonu ülkenin en üst düzeydeki futbol ligindeki maçların iki ay boyunca seyircisiz oynanmasına karar verdi. Karar geçen hafta Olympiacos ve Panathinaikos arasında oynanan voleybol maçında bir polis memurunun yaralanmasından sonra alındı.

İki kulübün aynı isimde futbol takımları da var. Hükümet sözcüsü Pavlos Marinakis yasağın bazı Avrupa iç saha maçları için de geçerli olabileceğini ve stadyumlara taraftarlar için kamera ve elektronik kimlik belirleme sistemleri kurulması gibi önlemler alınmazsa kararın uzatılabileceğini söyledi.

Halil Umut Meler'in ifadesi ortaya çıktı: 'Seni öldüreceğim' dedi!Halil Umut Meler’in ifadesi ortaya çıktı: ‘Seni öldüreceğim’ dedi!

Marinakis “Yıllardır insan öldürmeye varan suçlar işlendi. Sporcular veya taraftarlar suç çetelerinin öldürücü hareketlerine maruz kalmamalı” dedi. Taraftarların yaralama suçları işlediklerinde karşı karşıya kaldığı cezalar 6 ay ile 5 yıl arasında değişiyordu. Aris ve PAOK arasında oynanan Selanik derbisi öncesi Şubat 2022’de 19 yaşındaki Alkis Kampanos çıkan kavgada öldürüldü. Ağustos ayında AEK taraftarı bir genç Dinamo Zagreb’le oynanacak Şampiyonlar Ligi Eleme maçı öncesi çıkan olaylarda yaşamını yitirdi. Son olarak ekim ayında oynanan Olympiacos – Panathinaikos derbisi Oly tribünlerinden sahaya atılan ve bir Pana oyuncusunun yerde kalmasına yol açan meşale nedeniyle tatil edilmişti.

Öte yandan, 7 Aralık’taki olaylı voleybol maçında 18 yaşında bir Olimpiakos taraftarının attığı işaret fişeği ile yaralanan ve durumu ağır olan 31 yaşındaki polis memurunun bacağına, tedavi gördüğü hastanede müdahale edildi. Polisin, işaret fişeğinin isabet ettiği bacağı tıbbi müdahaleyle kesilmek zorunda kaldı. Marinakis gelen tepkilerin üzerine istifa etti. Panathinaikos, AEK, PAOK ve Aris gibi takımlar başkanın istifasını istiyordu.

Ülkede bir süredir önemli derbi maçları için yabancı hakem uygulamasına başvuruluyordu.

Hakemlerden toplu istifa kararıHakemlerden toplu istifa kararı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.