CHP Gaziantep İl Başkanı ‘parti demokrasisine katkı sağlamak’ için istifa etti

CHP’nin Gaziantep İl Başkanı Neşet Uçar görevinden istifa etti. Uçar yaptığı açıklamada istifa kararını ‘parti için demokrasimize katkı sağlamak’ için aldığını duyurdu. 10Haber’in sorularını yanıtlayan Uçar, “İstifam Genel Merkez’e bir tavır değil” dedi.

Siyaset 2 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Kurultay kararı alan ve ilçe kongrelerini yapmaya başlayan CHP’de değişim tartışması sürerken Gaziantep İl Başkanı Neşet Uçar istifa etti.

Uçar, önceki gün yapılan İl Yönetim Kurulu toplantısının ardından istifa ettiğini açıkladı.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Uçar, “Tüm kamuoyunun da yakından takip ettiği üzere partimizde kongreler takvimi başladı. Parti içi demokrasimize katkı sağlamak amacıyla 2 yılı aşkın süredir gururla sürdürdüğüm Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanlığı görevimden gördüğüm lüzum üzerine istifa ediyorum. Bundan önceki yaşamımda nasıl partimin emrindeysem bundan sonra da partimin emrinde olacağımın tüm kamuoyu tarafından bilinmesini isterim” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu ile görüşen Karayalçın: CHP'de şu an oligarşi varİmamoğlu ile görüşen Karayalçın: CHP’de şu an oligarşi var

10Haber’e konuşan Neşet Uçar, istifa kararının Genel Merkez’e bir tavır olmadığını belirtti ve “Ben Cumhuriyet Halk Partiliyim. Parti içi meselelerin medyada tartışılmasını doğru bulmuyorum. İl kongresinde yeniden aday olup olmayacağım belli değil. Onu zamanı geldiğinde değerlendireceğim” dedi.

CHP’li belediye başkanı toplantıda Kılıçdaroğlu’na isyan etti: İstifa edin artık kızımın yüzüne bakamıyorumCHP’li belediye başkanı toplantıda Kılıçdaroğlu’na isyan etti: İstifa edin artık kızımın yüzüne bakamıyorum

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.