CHP, HalkTV ile köprüleri attı: Belediyelere kadar talimat

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, parti ile HalkTV arasındaki anlaşmaları tek taraflı feshettiklerini duyurdu. Kılıçdaroğlu da HalkTV için belediye başkanlarına “sözleşmelerinizi sonlandırın” talimatı verdi.

Siyaset 23 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Mayıs seçimlerinin ardından değişim tartışmalarıyla çalkalanan CHP, kendi medya düzenine dair kritik bir karar aldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, CHP ile Halk TV arasında yapılan anlaşmanın tek taraflı feshedildiğini duyurdu.

CHP ile Halk TV arasında yapılan canlı yayın anlaşması üzerine fesih kararını duyuran Eren Erdem yaptığı açıklamada, “Halk TV isimli televizyon kanalı ile partimiz arasında yapılmış olan ve Anayasa Mahkemesi (Sayıştay) denetimine tabi; 01.01.2023 tarihli protokolün 6.3. maddesi kapsamında, partimiz tek taraflı fesih hakkını kullanmış, Halk TV ile tüm ilişkimiz sona ermiştir” ifadelerini kullandı.

Başkanlar toplantısında da gündem oldu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan dünkü belediye başkanları toplantısında, Halk TV uyarısı yapıldı. Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarına Halk TV ile sözleşmelerini sonlandırması çağrısı yaptı. Halk TV, CHP’li belediyelerin tanıtımı üzerine bazı programlar gerçekleştirmişti.

HalkTV: Muhatabımız seyircidir

Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu da sosyal medya üzerinden konuya ilişkin açıklama yaptı. Mahiroğlu’nun açıklaması şöyle:

“Halk TV ile CHP arasında, parti yönetiminin basın ve grup toplantılarının yayınlanması karşılığında yapılan, Sayıştay denetimine de tabi olan anlaşma, CHP tarafından tek taraflı olarak feshedilmiştir. CHP yönetiminin en doğal hakkı olan bu kararı saygıyla karşılıyoruz.

Halk TV’nin objektif haberciliğinin muhatabı seyircisidir, izlenme oranları, seyircisiyle kurduğu derin ve sarsılmaz bağ da bunun kanıtıdır.

Çağdaş Türkiye’den, kuruluş değerlerinden, halktan, emekten, gerçekten yana haberciliğimizden, RTÜK’ün rekor cezalarına rağmen taviz vermedik, şimdi de öyle olacak.

Yayıncılıktaki ilkemiz bir partinin yanında ya da karşısında, bir partinin yönetiminin yanında ya da karşısında olmak değil halkın ve haklının yanında olmaktır.

Biz bu ilkeler doğrultusunda yayıncılıktan asla taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz.”

 

'Namus protokolü' ayrışması: Millet İttifakı ortakları Kılıçdaroğlu'na ilk kez ağır konuştu, asıl şaşırtıcı olan genel başkanına destek veren CHP yöneticisi ve milletvekili yok‘Namus protokolü’ ayrışması: Millet İttifakı ortakları Kılıçdaroğlu’na ilk kez ağır konuştu, asıl şaşırtıcı olan genel başkanına destek veren CHP yöneticisi ve milletvekili yok

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.