CHP İstanbul başkanlığında ‘Beykoz’ krizi: Kaftancıoğlu’na sert sözler

CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün'ün CHP Merkez Yönetim Kurulu kararıyla görevden alındığı açıklandı. Aydın Düzgün, sert sözlerle CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na yüklenirken, Kaftancıoğlu ise açıklama yapmadı.

Siyaset 6 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün, dün yapılan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında görevinden alındığını sosyal medyadan duyurdu.

Aydın Düzgün’ün yerine kayyum başkan olarak Mahir Taştan atandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yakın olduğu söylenen Aydın Düzgün’ü görevden almak için CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun imza toplattığı ancak yeterli imzayı toplayamadığı iddiası gündeme geldi.

Kaftancıoğlu’ndan Akşener’e: Milletvekillerini diyet olarak vermedikKaftancıoğlu’ndan Akşener’e: Milletvekillerini diyet olarak vermedik

Aydın Düzgün ise, sosyal medya hesabından sert sözlerle Canan Kaftancıoğlu’na yüklendi:

“Çok Değerli Beykoz kamuoyuna; Altı yıla yakındır onurla gururla ve şerefle yapmakta olduğum Cumhuriyet Halk Partisi beykoz ilçe Başkanlığımızdan Geçtiğimiz haftalarda bizi görevden almaya çalışan Kaftancıoğlu yönetimi her ne kadar bunu başaramamış ve eksik işlem yaptığı belli olmuş ise de eksik kalan görevden alma görevini genel merkezimize bırakmış ve bugün yapılan MYK toplantısında benim ve yönetim kurulu üyelerimizin görevlerine son verilmiş tir Genel merkezimin kararı bizler için asıldır Yarın görevimizi yerimize KAYYUM BAŞKAN OLARAK ATANAN MAHIR TAŞTAN’a devredeceğiz. Beykozumuza ve Cumhuriyet halk partimize hayırlı olmasını dilerim Saygılarımla.”

Aydın Düzgün bugünkü mesajında ise “Canan Kaftancıoğlu SEN YALANCISIN. Görevden alamadığın halde CHP genel merkezimize ALDIM diyerek yalan söyledin” iddiasını ortaya attı.

10Haber olarak, yanıt hakkı gereği Canan Kaftancıoğlu’na ulaşmaya çalıştık ancak, telefon aramasına ve mesaja dönüş olmadı.

Parti Meclisi üyesi Kılıç da tepki gösterdi

Aydın Düzgün’ün görevden alınmasına, CHP Beykoz ilçe teşkilatından Parti Meclisi (PM) Üyeliği görevine getirilen Sevgi Kılıç da karşı çıktı.

CHP PM üyesi Sevgi Kılıç, şu mesajı yayınladı:

“2 kez kongre kazanarak 6 yıla yakın bir süredir ilçe başkanlığı görevini ifa eden İlçe Başkanımız Aydın Düzgün’ün olağan kongre süreci başlamışken görevden alınması kabul edilemez. Beykoz ilçe örgütümüzde herkesi severim, sayarım; üzerimde de emekleri büyüktür ama kimse bu adaletsizliğin yanında durmamı beklemesin. Haksızlığa karşı susmamayı hatırlayanlara selam olsun…”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.