CHP temsilciliğine motosikletle geldiler, havaya ateş açtılar, parti bayraklarını kesip, camlara yazı yazdılar

Seçimlere 25 gün kala liderler birbirlerine karşı gittikçe sertleşen bir dil kullanıyor. Gerginlik seçim çalışmalarının sahadaki ayağında ise adli olaylara dönüşüyor. Önceki gece Ataşehir'deki CHP temsilciğine bir grup saldırıda bulundu. Valilik, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Siyaset 20 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, partisinin Ataşehir Örnek Mahallesi temsilciliğine saldırı düzenlendiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından saldırının fotoğraflarını paylaşan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, saldırıda kuru sıkı olduğu tahmin edilen bir tabancayla üç el ateş açıldığını söyledi. Fotoğraflarda temsilcilik önüne asılan parti bayraklarının kesildiği, camlara “RTE ve AKP” yazıldığı görülüyor.

Olay, gece saatlerinde Örnek Mahallesi, Yunus Emre Caddesi üzerinde bulunan CHP Örnek Mahallesi Seçim Bürosu’nda yaşandı. Seçim bürosunun önüne gelen bir grup, sprey boyalarla camlara yazı yazdıktan sonra büronun önünde asılı bulunan parti bayraklarını kopararak attı. Şüpheliler kurusıkı tabanca ile birkaç kez ateş ettikten sonra olay yerinden uzaklaştı.

CHP'nin ilçe binasına yazılan yazı polisleri harekete geçirdiCHP’nin ilçe binasına yazılan yazı polisleri harekete geçirdi

Kaftancıoğlu, “Saldırganlara bu cesareti veren ve bu koşulları oluşturan iktidardakilerin siyaset anlayışı ve korkularıdır. Biz korkmayız ama bence de sizler korkun. Korkacak çok şeyiniz var” dedi.

Yetkilileri olayın faillerini bulmaya çağıran Kaftancıoğlu, “Vatandaş Kılıçdaroğlu’nu yüreğine yazmış zaten. Camlara RTE yazsanız kaç yazar! Saldıran, azmettiren ve bu iklimi oluşturanlar sorumludur ve görevlileri biran önce sorumluları bulmaya davet ediyorum. 14 Mayıs’tan sonra AKP dahil hiçbir siyasi parti böylesi bir durumu yaşamayacak. Aradaki fark bir kez daha farkedilsin diye: Bu seçim vatandaşın iradesine sahip çıkmak için bu saatte bile çalışanlarla, vatandaşın parasıyla sürdükleri sefa devam etsin diye elinden şiddetten, kötülükten başka bir şey gelmeyen vandallar arasında yapılacak olan seçimdir” sözlerini sarf etti.

İstanbul Valiliği’nden olayla ilgili yapılan açıklamada “6 şüphelinin parti flamalarının kesilmesi ve camlara yazı yazılması olayına karıştığı, plakasız bir motosikletteki 2 şüphelinin de havaya ateş ederek olay yerinden uzaklaştığı tespit edilmiştir. Olay yerinde 3 adet kurusıkı silah kovanı elde edilmiş olup, şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir” denildi.

CHP ve İYİ Parti'nin seçim çalışmalarına saldırıCHP ve İYİ Parti’nin seçim çalışmalarına saldırı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.