CHP ve İYİ Parti’nin seçim çalışmalarına saldırı

14 Mayıs seçimlerine günler kala partiler sahadaki çalışmalarına hız verdi. Siyasetin dilindeki gerginlik sahada çalışmalara da yansıyor. Dün İstanbul’da İYİ Parti’nin seçim standına, İzmir’de ise CHP’nin seçim bürosuna yönelik saldırılar gerçekleşti.

Siyaset 12 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İstanbul’da Esenler ilçesi Cumhuriyet Meydanı’na seçim çalışmaları için kurulan İYİ Parti’nin standı önceki akşam bir grup tarafından parçalandı. İzmir’de de CHP’nin seçim bürosuna taşlı saldırı düzenlendi.

İstanbul’da Esenler ilçesi Cumhuriyet Meydanı’na seçim çalışmaları için kurulan İYİ Parti’nin standı önceki akşam bir grup tarafından parçalandı.

İYİ Parti’nin Esenler’deki standının saldırıdan sonraki hali

İYİ Parti Esenler İlçe Başkanlığını Ömer Kara Sözcü’ye yaptığı açıklamada “Saldırının herhangi bir nedeni yok. Esenler Belediye Başkanı kendisini Esenler’in sahibi, her şeyin üstünde bir güç olduğunu sanarak, bizleri sindirmeye çalışıyor. Esenler Belediyesi Zabıta destek hizmetlerini milis güç olarak kullanmaya başlaması bunun bir göstergesi. Onlar korkuyor, biz korkmuyoruz. Seçim çalışması yapmamızı istemiyorlar. Kısacası kaybetme korkusuyla saldırmaya başladılar. Malum bu tür olayların önünü açan bir Cumhurbaşkanımız var” dedi.

İYİ Parti Seçim Kampanyasından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu ise, saldırının ardından çekilen fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşarak “Saldırılar, engellemeler bizi yıldıramaz. İYİ Parti Esenler teşkilâtımızın her bir üyesine geçmiş olsun. #Korkmuyoruz” paylaşımı yaptı.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Coşkun Yıldırım da sosyal medyadan “Yılmıyoruz, korkmuyoruz.” diye bir mesaj paylaştı.

CHP'nin ilçe binasına yazılan yazı polisleri harekete geçirdiCHP’nin ilçe binasına yazılan yazı polisleri harekete geçirdi

Saldırganın ilk ifadesi: CHP olduğu için saldırdım

CHP’nin İzmir Konak’taki seçim bürosuna da dün sabah saatlerinde taşlı saldırı düzenlendi.

Madde bağımlısı olduğu iddia edilen İdris İslam, sabah saat 07.54 sıralarında büro kilitli iken yerden aldığı taş ile cama 20 saniye boyunca defalarca vurdu. Saldırgan genç daha sonra taşı yere fırlatarak olay yerinden kaçtı. Şikâyet üzerine İdris İslam polis tarafından gözaltına alındı.

Saldırganın ilk ifadesinde “CHP olduğu için kırdım” dediğini aktaran CHP Konak İlçe Başkanı Akın Büyükoğullarından, “Bu saldırının kasıtlı olduğunu düşünüyoruz. Biz bu seçimleri kardeşlikle götürmek istiyoruz. Herkesle kucaklaşmak istiyoruz. Bunlar bizi yıldıramaz. Şüpheli yakalanırken ‘Herkes AKP’ye oy verecek’ demiş. Bu her şeyin göstergesi. Birileri bu kişiye para verip saldırtmış olabilir” dedi.

CHP Konak Gençlik Kolları’ndan saldırıya ilişki sosyal medyadan yapılan açıklamada, “Korkmuyoruz, geliyoruz! İlçe seçim ofisimize yapılan saldırıyı kınıyoruz! Yapılan baskılar bizi yıldırmaz daha çok güçlendirir. Tüm halkımızı bize destek olmaya çağırıyoruz!” denildi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı'na kurşunlar: Araçtan havaya ateş açıldı, iki kovan bulunduCHP İstanbul İl Başkanlığı’na kurşunlar: Araçtan havaya ateş açıldı, iki kovan bulundu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.