CHP, Meclis grubunu güçlendirecek adımlara devam ediyor: Ali Fazıl Kasap geri dönecek

31 Mart yerel seçimlerinden birinci parti olarak çıkan CHP, hem parti örgütünü hem de Meclis Grubunu güçlendirecek atıyor. İYİ Parti’den istifa eden Ayşe Yanıkömeroğlu’nun ardından Ali Fazıl Kasap da CHP’ye katılıyor.

Siyaset 26 Nisan 2024
Ali Fazıl Kasap

14 ve 28 Mayıs’taki seçim yenilgilerinin ardından kurultaya giderek genel başkanını ve yönetimini yenileyen Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) 31 Mart yerel seçiminden birinci parti olarak çıktı. Seçimlerin geride kalmasıyla yeni CHP yönetimi, hem parti örgütlerini hem de Meclis Grubunu güçlendirecek adımlar atmaya başladı. İlk adım olarak İYİ Parti’den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu dün CHP’ye katıldı.

İkinci adım olarak CHP’den Saadet Partisi’ne geçen Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap partisine geri dönecek. 14 Mayıs seçimlerinde CHP listelerinden milletvekili seçilen Saadet Partili ve Gelecek Partililerin oluşturduğu ortak Meclis Grubu, Hasan Bitmez’in hayatını kaybetmesiyle düşme riskiyle karşı karşıya kalmıştı. CHP’nin Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap da grubun korunması için Saadet Partisi’ne transfer olmuştu.

CHP'den Kılıçdaroğlu'na müzakere yanıtı: Sıkılı yumruklarla değil, akılla önümüzdeki döneme bakıyoruzCHP’den Kılıçdaroğlu’na müzakere yanıtı: Sıkılı yumruklarla değil, akılla önümüzdeki döneme bakıyoruz

10Haber’ konuşan Ali Fazıl Kasap, şu anda prosedürlerin tamamlanması için beklediğini en geç 15 gün içinde sürecin tamamlanacağını söyledi.

Edinilen bilgilere göre Saadet Partisi grubuna da birden fazla transfer olacak ve grup korunacak. Konuyla ilgili ulaştığımız Saadet Partisi grubundan yetkililer, katılacak isimler ve toplu katılım olup olmayacağıyla ilgili soruları yanıtsız bıraktı.

Öte yandan dün AK Parti Gençlik Kolları’ndan CHP’ye katılımlar olmuştu. Bu gibi transferlerin de devam edeceği belirtiliyor. Yarın kurultayını yapacak İYİ Parti’den de CHP’ye katılımların olabileceği konuşuluyor.

CHP'den 'parti aleyhine çalışan' üyeler için incelemeCHP’den ‘parti aleyhine çalışan’ üyeler için inceleme

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.