CHP’de seçim sonrası trafik sürüyor: Kılıçdaroğlu, il başkanları ile bir araya gelecek

CHP’de seçim sonuçlarıyla başlayan değişim talebinin yarattığı trafik devam ediyor. Bu kapsamda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, pazar günü CHP il başkanları ile bir araya gelecek ve seçim sonuçlarını değerlendirecek.

Siyaset 17 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, pazar günü 81 ilin CHP il başkanı ile bir araya gelecek. Toplantıda, seçim sonuçları değerlendirilecek.

Seçim sonuçlarının ardından iç tartışmalara giren ve kurultay sürecini başlatan CHP’de ‘değişim’ tartışmaları devam ediyor.

Seçimlerin ardından ilk kez TBMM Grup Toplantısı’nda konuşan Kılıçdaroğlu, değişimin önünü açacağını söylemişti. Kılıçdaroğlu, “Ben bir genel başkan olarak partimin sadece yakın geleceğini değil uzun hedefli yapısını da düşünüyorum. Gemiyi limana sağlam götürmek yine kaptanın görevidir. Gemiyi limana sağlam götüreceğimi herkes bilsin” demişti.

'Değişim' başkanlık koltuğunun etrafında oyalanıyor‘Değişim’ başkanlık koltuğunun etrafında oyalanıyor

Öte yandan Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu geçtiğimiz günlerde Ahlatlıbel’de bir araya gelmişti. İmamoğlu seçimlerin ardından bir çok kez değişime öncülük edebileceğini söylemişti.

Seçimlerin ardından Merkez Yürütme Kurulu üyelerinin istifasını isteyen Kılıçdaroğlu, A takımını yenilemiş ama ‘değişim’ beklentilerin uzağında kalmıştı. Ayrıca 4 Haziran 2023 tarihi öncesi danışman ve başdanışman olarak atanan tüm kişilerin görevine son vermişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.