CHP’de tüzük kurultayına doğru: Takvim netleşti

CHP 6,7 ve 8 Eylül'de yapılacak tüzük değişikliği için 20'inci Olağanüstü Kurultay hazırlıklarını sürdürüyor. Sivas Kongresi'nin 105'inci yıl dönümü olan 4 Eylül'de Sivas'ta kurultayın sembolik başlangıcı yapılacak.

Siyaset 29 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

CHP’nin önümüzdeki haftaki tüzük kurultayının detayları belli oldu. Sivas Kongresi’nin 105’inci yıl dönümünde önce Sivas’ta bir tören düzenlenecek. Temsili olarak Sivas’ta başlayacak kurultay Sivas’taki bu törenin ve parti içi kurulların katılacağı toplantının ardından Ankara’ya taşınacak.

Edinilen bilgiye göre Ankara’daki kurultayda 5 Eylül’de 81 ilden temsilcilerin, parlamento grubundan ve genel merkezden yetkililerin ve teknik düzenlemeler için katkı sağlayacak hukukçu veya dil bilimcilerin yer alacağı 90 kişilik tüzük komisyonu toplanacak.

6 Eylül’de resmi tüzük kurultayı gerçekleştirilecek. Aynı gün tüzükle ilgili bağlayıcı kararlar alınacak, oylama yapılarak yeni tüzük belirlenecek. 7-8 Eylül’de program çalıştayı olacak. Çalıştayda görüş ve öneriler değerlendirilecek.

CHP’liler tüzük kurultayının ardından partinin 101’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla 9 Eylül’de Anıtkabir’i ve CHP’nin ikinci Genel Başkanı İsmet İnönü’nün mezarını, Devlet Mezarlığı’nda eski genel başkanlar Bülent Ecevit ile Deniz Baykal’ın mezarını ziyaret edecek.

Oğuz Kaan Salıcı'dan kurultay çağrısı: 'CHP şahsım partisi değildir'Oğuz Kaan Salıcı’dan kurultay çağrısı: ‘CHP şahsım partisi değildir’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.