CHP’deki değişimciler ve genel merkezcilerin yarışı grup başkanvekilini bayılttı

CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Kongresi'nde gergin anlar yaşandı. Grup Başkanvekili Burcu Köksal baygınlık geçirdi. Yaşanan gerginliğin nedeninin divan başkanlığına değişimci ekip içinde yer alan Hikmet Erbilgin'in seçilmesinden kaynaklandığı öğrenildi.

Siyaset 14 Eylül 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

CHP’de seçimlerden sonra başlayan değişim tartışmalarının gölgesinde kongre süreci devam ediyor. İlçe kongrelerinin ardından il kongreleri başladı. Afyonkarahisar il kongresi de dün yapıldı. Kongre başlamadan Kastamonu CHP Milletvekili Hasan Baltacı  ile CHP Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal arasında gerginlik yaşandı. Fuar Düğün Salonu’ndaki kongrenin başlayacağı sırada Burcu Köksal, CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı ile CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin’in oturduğu masaya doğru yürüdü.

Köksal, Baltacı’ya yönelerek, “Sen beni telefonda tehdit edemezsin. Telefonda söylediklerini burada söyleyeceksin. Beni Afyon’dan AKP kazıyamadı, sen kazıyamazsın” şeklinde tepki gösterdi. Bu sırada salonda bulunanların bir bölümü “Hırsızlar dışarı” diye bağırdı.

Yaşanan gerginlik sırasında “Susmayacağım, bana telefonda seni Afyon’dan kazıyacağım diyor” ifadesini kullanan Köksal’a, başka bir grup da “Burcu dışarı” diye seslendi.

Bu sırada bu sloganların ardından Burcu Köksal, baygınlık geçirdi. Sağlık görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından Köksal, partililerin yardımıyla salondan çıkarıldı, ambulansla özel bir hastaneye kaldırıldı. Köksal’ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Konuyla ilgili 10Haber’e konuşan CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin “Kendi istediği kişi ve kişiler divan başkanlığına seçilemeyip, ben seçilince  bizim masamıza geldi bağırdı. Olay bundan ibaret” dedi.

10Haber’e ulaşan bilgilere göre Burcu Köksal’ın tepki göstermesi divan başkanlığına seçilen Hikmet Erbilgin’in partideki değişimci ekip içinde yer almasından kaynaklandı.

CHP’li vekilin canlı yayındaki sözlerine Grup Başkanvekili WhatsApp’tan ‘sitem’ ettiCHP’li vekilin canlı yayındaki sözlerine Grup Başkanvekili WhatsApp’tan ‘sitem’ etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.