CHP’deki para sayma görüntüleriyle ilgili üç kişi ifadeye çağrıldı

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda çekildiği öne sürülen para sayma görüntülerine ilişkin eski CHP İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas, eski İl Başkan Danışmanı Can Poyraz ve İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş savcılıkça ifadeye çağrıldı.

Siyaset 14 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bazı sosyal medya hesaplarında “Fatih Keleş’in CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda para destelerini sayarken çekilen görüntüleri ortaya çıktı” paylaşımlarıyla ve bir çantadan çıkarılan para destelerinin sayıldığı video görüntüleriyle ilgili olarak maddi gerçeğin ortaya çıkarılması, suç ve suç unsuru bulunup bulunmadığının tespiti için resen soruşturma başlatmıştı.

Soruşturmada eski CHP İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas, eski İl Başkan Danışmanı Can Poyraz ve İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş’in bilgilerine başvurulmak üzere ifadeye çağrıldığı öğrenildi.

Para sayma görüntüleri ortaya atıldı, CHP'den belgeli yanıt geldiPara sayma görüntüleri ortaya atıldı, CHP’den belgeli yanıt geldi

CHP: İl binası satın alındı

CHP bir avukatın ofisinde çekilen görüntülerde sayılan paranın CHP İstanbul il binasının satın alınması karşılığında ödenen para olduğunu duyurmuştu.

Açıklamada “Güvenlik kameraları görüntülerinin kayda alındığı yer CHP İstanbul İl Başkanlığı binası değil, mal sahibinin avukatı Gökhan Taşkapan’ın avukatlık ofisidir. Bu görüntülerin söz konusu avukatın bilgisi dahilinde sızdırıldığı alenidir. Görüntüler kişilik haklarına saldırı niteliğindedir. Ayrıca kişisel verilerin korunmasına muhalefet edilmiştir. Bu vesile ile hem söz konusu avukat hem de bu görüntüleri yayanlar hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır. Kaldı ki görüntülerde mal sahibi kişi de görülmektedir. Avukat daha önce de bu görüntüleri suç unsuruymuş gibi bazı CHP İstanbul İl yöneticilerine göstererek şantaj yapmak istemiş, ama karşılık alamamıştır.

Görüntülerdeki kişilerden eski il başkan yardımcısı Özgür Nas, eski il başkan danışmanı Can Poyraz ve İBB CHP Meclis üyesi Fatih Keleş CHP Genel Merkezi ile İstanbul İl Başkanlığı arasında binanın satın alınma sürecini koordine eden kişilerdir. Ayrıca İl Binası’nın satın alınması konusunda 2019 yılı yazında ‘Bir Tuğla da Sen koy’ isminde bağış kampanyası yapılmıştır. Söz konusu bağış kampanyasının reklam filmi açık kaynaklardan görülebilir. Görüntüler 9 Aralık 2019 tarihinde mal sahibine kapora ödenmesine ilişkindir” ifadeleri yer aldı.

İmamoğlu: Kumpasla seçim kazanacaklarını sanıyorlar

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise “Seçime 20 gün kala İstanbul CHP İl Başkanlığı’nın satın alma sürecindeki bir hukuk ofisinde yapılan bir işlemin, ki benim çok değer verdiğim siyasi yol arkadaşlarım var o görüntüde… O görüntü üzerinden siyasi yaygara çıkarmaya çalışanların kötülükçü akılları var. Bu yaygara ile servis edilmesi… Tabii birkaç meczup ‘buradan Ekrem’e ne sıçratır nasıl bir leke, iz bırakırız’ anlayışıyla koca koca kanallarda bir yerinden ‘Ekrem’e çamur sıçratma’ çabası içinde oldu. Bunlar alıştığımız şeyler… Bunlar kul hakkı yemekten imtina etmeyen, kumpasla seçim kazanmaya çalışanlar. Allah memleketimizi de, beni de bu insanlardan korusun. Zannediyorlar ki Ekrem yılacak. Yılmaz. O, bir avuç insanı süründüre süründüre yıldıracak, göreceksiniz…” demişti.

Para sayma krizi: İmamoğlu 'seçim kumpası', bakan ise 'ortaya çıkacak' dediPara sayma krizi: İmamoğlu ‘seçim kumpası’, bakan ise ‘ortaya çıkacak’ dedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.