CHP’li 95 milletvekilinden Kılıçdaroğlu’na destek

CHP’li 130 milletvekilinden 95’i 4-5 Kasım’da yapılacak olan 38. Olağan Kurultayı’nda Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini belirtmek için imza verdi. İmza veren milletvekilleri adına konuşan Burdur Milletvekili İzzet Karabulut, “Kılıçdaroğlu liderliğindeki yenilenme sürecini destekliyoruz” dedi.

Siyaset 1 Kasım 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

CHP 38. Olağan Kurultayı 4-5 Kasım’da Ankara Spor Salonu’nda yapılacak. TBMM’de 130 milletvekili olan CHP’de milletvekillerinin 95’i kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olması için imza verdi. Bazı milletvekilleri 95 milletvekilini temsilen TBMM Basın Kapısı önünde açıklama yaptı. Milletvekilleri, kurultayda aday olması için Kılıçdaroğlu’na imza verdiklerini ve kendisini destekleyeceklerini beyan etti.

Açıklamanın ardından milletvekilleri hatıra fotoğrafı çekildi.

Milletvekilleri adına açıklama yapan Burdur Milletvekili İzzet Karabulut şunları söyledi:

“Biz seçim sonuçlarını, ‘lider merkezli bir fırsat penceresi’ olarak görmüyoruz. Seçim sonuçlarının faturasını sadece Cumhuriyet Halk Partisinin genel başkanına kesmenin adalet terazisinin şaşması ve seçim sonuçlarının sağlıklı analiz edilememesi olduğunu düşünüyoruz.“

“Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yenilenme hamlesinin tüzük kurultayıyla sürdürüleceğinin işaretini de vermiştir. Önümüzdeki birinci hedef; 2019’da olduğu gibi Genel Başkanımızın önderliğinde görevlerini başarıyla sürdürerek halkçı belediyeciliği temsil eden yerel yönetimlerdeki hizmetlerimizi pekiştirmektir. Odak noktamız; yurdumuzun tüm il ve ilçelerinde partimize yeni belediyeler kazandırmaktır.”

CHP'de saflar netleşiyor: Kılıçdaroğlu için hangi vekiller imza vermedi? İşte isimlerCHP’de saflar netleşiyor: Kılıçdaroğlu için hangi vekiller imza vermedi? İşte isimler

‘Yenilenme süreci Kılıçdaroğlu liderliğinde gerçekleşecek’

“Birbirimizle kavga edecek zamanımız yok ama fikirlerimizin zenginliğiyle güçlenecek bir partimiz var bizim. Yenilenme süreci ayrışarak değil birleşerek gerçekleşecektir.

Bizler 95 milletvekili olarak , tarihten gelen gücümüzle, ulu önder ebedi liderimiz Atatürk’ün bize miras bıraktığı partimizin yenilenme sürecinin Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde gerçekleşebileceğini görüyor; Bilgisi, birikimi ve tecrübesi ile  Sayın Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki yenilenme sürecini sonuna kadar destekliyoruz.”

27.Dönem milletvekillerinden Kılıçdaroğlu’na destek

Öte yandan 27. Dönem CHP TBMM Grubu’nda görev yapan 20 CHP Milletvekili, CHP Kurultayı’nda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıkladı. Ortak yazılı açıklama yapan önceki dönem milletvekilleri, “Hedefimiz nettir. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu 36. ve 37. Kurultaylarımızda Cumhuriyeti ikinci yüzyılında demokrasiyle taçlandırma hedefini önümüze koymuştur. Bu hedef kurultaylarımızda oy birliğiyle karar altına alınmıştır. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde gemiyi güvenli limana yanaştırmak ve 31 Mart Yerel Seçimleri kazanmak hepimizin sorumluluğundadır. Yolumuz açık olsun” dedi.

Ortak yazılı açıklamaya imza atan 27. Dönem milletvekilleri şöyle:

“Ali Haydar Hakverdi, Ali Keven, Ali Şeker, Atila Sertel, Aydın Özer, Burak Erbay, Çetin Osman Budak, Emine Gülizar Emecan, Mustafa Tuncer, Nihat Yeşil, Okan Gaytancıoğlu, Servet Ünsal, Serkan Topal, Sibel Özdemir, Suzan Şahin, Süleyman Girgin, Turabi Kayan, Turan Aydoğan, Ünal Demirtaş, Yıldırım Kaya.”

Özel, milletvekili grubunda ’55’e 45 öndeyiz’ demişti

CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel, dün (31 Ekim) partisinin İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ile görüştü. İstanbul’dan Ankara’ya giden Çelik, İstanbul’daki 196 delegeden 185’inin Özel için imza verdiğini açıkladı, imzaları Özel’e teslim etti.

CHP’de bazı milletvekillerinin Genel Kurul’da Kemal Kılıçdaroğlu için imza toplaması üzerine partinin Whatsapp grubunda milletvekilleri arasında yazılı tartışma yaşanmıştı. Genel Kurul’da imza toplanmasının sorulması üzerine Özel, “Milletvekili grubunda yüzde 55’e 45 biz öndeyiz. Milletvekili grubunda çoğunluk değişimden yana. Bunu Meclis’teki kavaslara sorsanız biliyor, sağır sultanın bildiği bir şey” demişti.

Kılıçdaroğlu’ndan ‘Can Atalay’ tepkisi: Talimatla karar aldıKılıçdaroğlu’ndan ‘Can Atalay’ tepkisi: Talimatla karar aldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.