CHP’li Başarır’dan ‘AYM kararını uygulamayan mahkeme üyeleri açığa alınsın’ çağrısı

Ali Mahir Başarır yargı krizi hakkında Meclis'te konuştu, "Hukuken yapılacak şey bellidir. Anayasa Mahkemesinin kararını uygulamayan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve heyeti açığa alınmalıdır, yeni bir heyet atanmalıdır" dedi.

Siyaset 22 Kasım 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Başarır, Meclis Genel Kurulu'nda konuştu.

TBMM Genel Kurulu’nda grup başkanvekilleri gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP Grubu adına konuşan Ali Mahir Başarır TİP’ten milletvekili seçilen Gezi Parkı davası hükümlüsü Can Atalay’ın 157 gündür yemin edemediğini hatırlatarak “Günlerdir sorunun çözümünü bekliyoruz ama sorun çözmesi gereken yargı organları sorunları daha karmaşık hale getirdi. Hukuken yapılacak şey belli. Anayasa Mahkemesinin kararını uygulamayan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve heyeti açığa alınmalı, yeni bir heyet atanmalıdır” dedi.

“Ogün Samast ile ilgili karardan utanç duyuyoruz”

Başarır Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinin hükümlüsü Ogün Samast’ın tahliye edilmesinin ardından hakkında iddianame düzenlemesini, bu durum Türkiye’de yargının ne hale geldiğini gösteriyor diye değerlendirdi. Başarır “Tahliye edildikten dört gün sonra bir iddianame geldi, silahlı terör örgütü adına suç işlemek suçundan. Osman Kavala beraat ettikten sonra tahliyesine dakikalar kala soruşturma üreten bu yargı sistemi Ogün Samast’la ilgili 14-15 yıl bu iddianameyi, bu soruşturmayı neden bekletti? Bu bir utanç meselesi, bu karardan gerçekten utanıyoruz. Zamanında bu soruşturma yapılsa, kovuşturmaya dönse, gerekli cezayı alsa bugün katil aramızda olmayacaktı” diye konuştu.

Ogün Samast hakkındaki FETÖ iddianamesi kabul edildiOgün Samast hakkındaki FETÖ iddianamesi kabul edildi

3. Daire hukuku: Sadece AYM'yi değil Yargıtay içtihadını da tanımamışlar3. Daire hukuku: Sadece AYM’yi değil Yargıtay içtihadını da tanımamışlar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.