CHP’li Başarır ‘Özhaseki özel işleri için uçak kullandı’ dedi, bakanlığa göre ise tasarruf sağlandı

CHP Grup Başkanvekili Başarır Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün haritalama uçağını özel işleri için kullandığını söyledi. Bakanlığa göre ise Özhaseki'nin Kayseri uçuşuyla tasarruf sağlandı.

Siyaset 30 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun özel uçakla Almanya gezisine yönelik tepkiler devam ederken Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün haritalama uçağını özel işleri için kullandığı iddia edildi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır yaptığı açıklamada şunları söyledi: ”Tasarruf tedbirleri, demişlerdi. ‘250 araçlık konvoylar olmayacak’ demişlerdi. Ne gördük, Ulaştırma Bakanının ihale verdiği firmanın uçağıyla Almanya’ya gittiğini. Bir skandal da Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye ait. Bakan devletin uçağıyla seyahat ediyor. Aslında uçağı Tapu ve Kadastro havadan çekim için kullanması lazım ama Bakan Ankara’dan evine, Kayseri’ye gidiyor. Bu uçağı özel işleri için kullanıyor.”

Bakan Özhaseki’nin 10 Mayıs ve 29 Mayıs günlerinde uçağı Ankara’dan Kayseri’ye evine gitmek için kullandığını, daha öncesinde Hatay, Muğla ve Elazığ’a da aynı uçakla gittiğini tespit ettiklerini belirten Başarır “Çıkıp bunun hesabını topluma verin. Bayram yaklaşıyor, insanlar bin 200 liraya bilet alıp memleketlerine gidemiyor. Siz bunu ne hakla yapıyorsunuz” dedi.

Bakanlık: Müdürlüğün uçağı kullanıldı ama tasarruf edildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mehmet Özhaseki’nin 11 Mayıs’taki Kayseri ziyareti için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne ait uçağı kullandığını doğruladı. Ancak bakanlığa göre bu yolculukta ‘tasarruf’ sağlandı.

Bakanlığın açıklamanın Özhaseki’yle ilgili kısmı şöyle: ”Deprem bölgesinde yer alan iller arasında, uçuşların olmadığı lokasyonlar için de bu uçak zaruriyetten dolayı kullanılmaktadır. İl ziyaretleri ve açılışlar kapsamında bu uçakla 11 Mayıs’ta Kayseri’de açılışı gerçekleştirilecek Akıl Küpü Kütüphanesi ve İkinci Bahar Evi ile Şükrü Karaca Aile Sağlığı Merkezi ve Parkı için 10 Mayıs akşamı Kayseri’ye ziyaret gerçekleştirilmiştir. Programın tüm bilgi ve içerikleri Sayın Bakanımızın sosyal medya hesaplarında mevcuttur. Aynı zamanda Tapu ve Kadastro uçağı, ulaşım giderlerinden de Bakanlığımıza ve devletimize maliyetten tasarruf sağlamaktadır. Yine Bakanlık heyetimizce toplu olarak kullanılan uçağın maliyet hesabına bakıldığında da ciddi bir tasarruf edildiği görülecektir. Bu anlamda bahsi geçen uçağın, bazı basın ve yayın organlarında söylendiği gibi özel işlerde kullanıldığı ve tasarruf tedbirlerine aykırı olduğu iddiası bir iftiradan ibarettir.”

İmamoğlu'ndan israf eleştirisi yapan Erdoğan'a 'sekiz uçak' hatırlatmasıİmamoğlu’ndan israf eleştirisi yapan Erdoğan’a ‘sekiz uçak’ hatırlatması

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.