CHP’li Bülbül 10Haber’e anlattı: Sosyal medyaya ‘etki ajanlığı’ düzenlemesi Adalet Bakanı Tunç’un önünde

Meclis'e sunulması beklenen 9'uncu Yargı Paketi'ne "etki ajanlığı" suçunun eklendiği iddia edildi. TBMM Adalet Komisyonu üyesi CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül konuyu Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile konuştuğunu anlattı.

Siyaset 9 Mayıs 2024
CHP’li Süleyman Bülbül 10Haber’e anlattı: Sosyal medyaya 'etki ajanlığı' düzenlemesi Adalet Bakanı Tunç’un önünde.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulması beklenen ve ceza infaz sisteminde düzenlemeler öngören 9’uncu yargı paketinin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yeni yargı paketi için çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu bildirdi. Yeni Şafak ve TRT’nin yayımladığı haberlerde, yeni yargı paketine “etki ajanlığı” suçunun eklendiği iddia edildi.

Buna göre yasama yılı bitmeden Meclis’e sunulacak olan 9’uncu Yargı Paketi’nde ‘yeni tip casusluk’ suçları için düzenlemeler yer alacağı iddia edildi. “Etki ajanlığı” suçunun Türk Ceza Kanunu’na (TCK) gireceği belirtildi.

Yeni düzenlemenin bu haliyle geçmesi durumunda sosyal medyada iktidarı eleştiren paylaşımların “etki ajanlığı” başlığı altında cezalandırılabileceğine işaret edildi.

CHP’li vekil Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a sordu: Net bir yanıt alamadım

TBMM Adalet Komisyonu üyesi CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül 9’uncu Yargı Paketi’ne eklendiği iddia edilen “etki ajanlığı” suçu hakkında 10 Haber’e değerlendirmeler yaptı.

Bülbül Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile “etki ajanlığı” iddiasını sorduğunu, bu tür bir düzenlemenin ifade özgürlüğünü kısıtlayacağını belirttiğini söyledi. Bülbül “etki ajanlığı” suçunun eklenmesi halinde adil yargılanma hakkıyla ilgili ihlallerin yaşanabileceğine dikkat çekti.

Bülbül 9’uncu Yargı Paketi’nde böyle bir çalışmanın olup olmayacağına dair Bakan Tunç’tan net yanıt alamadığını söyledi.

Yargı paketi Meclis yolunda: Casusluktan infaz sistemine 60 maddeYargı paketi Meclis yolunda: Casusluktan infaz sistemine 60 madde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.