CHP’li vekilin canlı yayındaki sözlerine Grup Başkanvekili WhatsApp’tan ‘sitem’ etti

CHP’de 14 Mayıs seçimlerinin ardından başlayan ‘Değişim’ tartışması beraberinde, parti içindeki gruplaşmaları da etkiledi. CHP’li vekil Gökan Zeybek, Halk TV’deki programında kullandığı cümlelerine, aynı anda partisinin WhatsApp grubundan tepki geldi.

Siyaset 22 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 14 Mayıs seçimlerinin ardından başlayan ‘Değişm’ tartışmaları, gün geçtikçe parti içindeki gruplaşmaların da artmasına neden oldu. 

Ekrem İmamoğlu’nun da içinde olduğu ‘Değişim’ isteyen kadrolar, birçok alanda partinin stratejisini eleştirerek değiştirilmesi gerektiğini söylüyor. 

CHP İstanbul milletvekili Gökan Zeybek de 20 Temmuz’da Halk TV’de katıldığı programda, partisinin uzun süredir belediye başkanı ve milletvekili olduğu bazı illerde oy artışı olmadığını dile getirdi. 

Canlı yayın sürerken, CHP’nin TBMM WhatsApp grubundan Grup Başkanvekili Burcu Köksal, Zeybek’e “Gökhan Bey haksızlık ettiniz. Partimiz bahsettiğiniz iller dışında da birçok ilde oy arttırmıştır” diyerek tepki gösterdi. 

Tartışmaya başka vekiller de dahil oldu. 

10Haber’in ulaştığı Gökan Zeybek ise yaşanan konuşmanın bir ‘tartışma’ olmadığını belirterek “Benim özelimde bir konuşma olmadı. Bazı illeri saymadığım söylendi. Bir dahaki canlı yayında o illeri de söylerim” dedi. 

CHP’li Erdem ‘medya yönergesi’ göndermişti

CHP’nin sosyal medyadan sorumlu başkan yardımcısı Eren Erdem, partililere 12 Temmuz’da gönderdiği yönergede, CHP’lilerden parti içi konular medya ve kamuoyu önünde tartışılmaması talep etmişti. 

Yönergede ayrıca medya ve kamuoyu önüne çıkacak CHP üyeleri ile yönetici ve seçilmiş kişileri stratejik önemdeki konular hakkında şahsi görüş ve kanaatlerini açıklayamayacakları, anlık sorularla muhatap olsalar dahi Parti Meclisi’nden geçmemiş, Genel Başkan, Parti Sözcüsü, MYK Üyeleri, TBMM Grup Başkanlarınca açıklanmamış açıklamalardan kaçınmaları söylenmişti.

CHP'de Eren Erdem kanunlarıCHP’de Eren Erdem kanunları

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.