CHP’nin Konya kongresinde de gerginlik çıktı, tarafları polis ayırdı

CHP’de Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin ardından il ve ilçe kongreleri devam ediyor. Bugün de üç adayın yarıştığı CHP 38'inci Olağan Konya İl Kongresi gerçekleşti. Kongrede, Değişimciler ve Kılıçdaroğlu destekçileri arasında gerginlik çıktı. Taraflar, polisin araya girmesiyle ayrıldı

Siyaset 18 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Partililer ilk olarak CHP Gençlik Kolları Başkanı Gençosman Killik’in Divan Başkanı seçilmesi üzerine tartıştı. Kısa süren bu tartışma diğer partililerin araya girmesi ile çözüldü fakat bir süre sonra çarşaf-blok liste konusundan yeni bir tartışma çıktı.

Kılıçdaroğlu destekçileri ile ‘Değişimciler’ arasında çarşaf liste-blok liste gerilimi kavgaya dönüştü. Konya Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman’ın yakasına yapıştı. Polisin araya girmesiyle taraflar ayrıldı.

Kongrede, mevcut İl Başkanı Bekir Yaman, CHP Konya eski Kadın Kolları Başkanı Deniz İndibi, CHP Konya 28. Dönem Milletvekili Adayı Dursun Kaplan başkanlık için yarışıyor.

Kongreye katılan CHP Grup Başkanvekili ve Genel Başkan Adayı Özgür Özel, yaptığı konuşmasında ise , “Üyemiz, bize umut bağlayanlar, yeniden umut olmamızı isteyenler; neyin, kimin ve nasıl değişmesini istiyorsa, o değişimi yapmak, yenilenmek ve yeniden umut olmak zorundayız. Değişmesi gereken her şey ve herkes değişecek” dedi.

CHP'nin kalesi İzmir'den demokrasi manzaraları: Kongrede yumruklar konuştu, sandalyeler uçuştuCHP’nin kalesi İzmir’den demokrasi manzaraları: Kongrede yumruklar konuştu, sandalyeler uçuştu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.