Çocuklarla ilgili içerikler bakanlık takibinde: İki bin 158 paylaşıma müdahale

Bakan Göktaş çocuklara yönelik sosyal medya içeriklerini Sosyal Medya Çalışma Grubu'nun takip ettiğini söyledi. Çalışma grubu iki binden fazla içeriğe müdahale etti, ama sosyal medya paylaşımları hala çocuklar için güvenli değil.

Siyaset 18 Haziran 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Temsili fotoğraf.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş son yıllarda dijitalleşmeyle çocukların büyük risk altında olduğunu, çocukların dijital ortamda karşılaştıkları veya karşılaşabilecekleri içerikleri yakından takip ettiklerini söyledi. Bakanlık bünyesindeki ‘Sosyal Medya Çalışma Grubu’ ile çocukları dijital ortamlarda karşılaşabilecekleri risklerden koruduklarını vurgulayan Göktaş çocuklara yönelik koruyucu ve önleyici hizmetleri titiz şekilde yürüttüklerini kaydetti. Çocuğun üstün yararı ilkesini benimseyerek her bir çocuğun güvenli ortamda yaşamasını sağlayacak çalışmaları kararlı şekilde sürdürdüklerini belirten Göktaş “Çocukların dijital ortamlarda karşılaşabilecekleri riskleri tespit etmek, koruyucu ve önleyici faaliyetler yürütmek amacıyla Sosyal Medya Çalışma Grubumuz aktif şekilde görevini sürdürüyor” dedi.

Çocukların siber zorbalık, uygunsuz içerik, kişisel verilerin korunması ve mahremiyetin ihlali gibi konularda savunmasız konumda olduğunun altını çizen Bakan Göktaş “Bakanlık olarak çocukların dijital ortamlarda psikososyal gelişimlerini olumsuz etkileyebilecek içerikleri yakından izliyoruz. Bu kapsamda Sosyal Medya Grubumuz aracılığıyla iki bin 158 içeriğe müdahale ettik. Buna ek olarak riske maruz kaldığı tespit edilen çocuklara yönelik gerekli psikososyal desteği sağlıyoruz. İhtiyaç doğrultusunda sosyal hizmet müdahalesini de gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Bakan Göktaş, çocukların olumsuz içeriklere maruz kalmaması için müdahale sürecinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ile iş birliği yaptıklarını ifade etti.

Aile faciası: Eşini öldürüp kendini balkonda astı, cesetleri çocukları bulduAile faciası: Eşini öldürüp kendini balkonda astı, cesetleri çocukları buldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.