Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş’ı yanına alarak vites yükseltti: Bir günde üç miting yaptı, çok büyük kalabalıklar topladı

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Ardahan, Kars ve Uşak'ta miting yaptı. Kılıçdaroğlu'na İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş eşlik etti.

Siyaset 25 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

14 Mayıs seçimlerine 19 gün kala Cumhurbaşkanı adayları da programlarına hız verdi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile birlikte dün Ardahan, Kars ve Uşak’ta mitingler yaparak halka seslendi.

Kılıçdaroğlu ‘Alevi’ videosunun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelik Alevilik, HDP ve LGBT-İ üzerinden yüklenerek, “Siz ne hayasızsınız” sözlerine ise yanıt vermedi.

İlk durak Ardahan

Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, Ardahan’daki Kongre Caddesi PTT Kavşağı’nda düzenlenen mitingde, adalete değindi.

Adaletin sadece Ardahan’a değil Türkiye’ye ve coğrafyasına geleceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Adaleti sadece mahkeme salonlarında değil, tarlada, fabrikada, her yerde adaleti arayacağız. Çalışan için de adalet, ev kadını için de adalet, sınava girenler için adalet, her şey için adalet. Çünkü yüce Yaradan dünyayı adalet üzerine inşa etti. Adaleti ya getireceğiz ya getireceğiz” dedi.

Ardahan’da olduğu için son derece mutlu olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“İki belediye başkanı arkadaşımızı dinlediniz. İstanbul’a ve Ankara’ya hizmet veriyorlar. Şimdi onlar birlikte beraber bütün Türkiye’ye hizmet vereceğiz. Hiçbir ayrımcılık yapmayacağız, bizim kitabımızda ayrımcılık yoktur. İnsan insandır ve başımızın üzerinde yeri vardır. Herkese hizmet edeceğiz. Onlar gibi yapmayacağız. Büyük beklentileriniz var biliyorum. Bakın Ardahan’da bir değişim oldu, değişimi yaşadınız. Terminali bile yoktu Ardahan’ın. Terminaliniz var mı? Belediyenin bütün araçları kiralıktı. Dünyanın parasını ödüyorlardı şimdi belediyemizin araçları var mı? Hiçbirisi kiralık değil. Demek ki parayı yerinde kullanırsanız, demek ki kul hakkı yemezseniz, demek ki halka hizmeti Hakk’a hizmet gibi görürseniz, Ardahan’ı da kalkındırırsınız, Türkiye’yi de kalkındırırsınız. Bunu yapacağız. Neler çıkarıyorlar ben bunun farkındayım. Ama istedikleri gibi istedikleri kadar engel çıkarsınlar.”

Kılıçdaroğlu, Türkiye’deki 85 milyon insana güvendiklerini ve halk için çalışacaklarını söyleyerek, “Gençler, biliyorum bazen KPSS’yi kazanıyorsunuz, mülakatta eleniyorsunuz. Onu kaldıracağım, oraya da adaleti getireceğim. Sınavı kazanacaksınız ve her biriniz göreve başlayacaksınız. Kadınlar, ev kadınları sizin de derdinizi biliyorum. Sizin bir sosyal güvenliğiniz yok, onu da biliyorum. Primsiz, aile destekleri sigortası desteklerini getireceğiz. Allah nasip ederse hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, her evde huzurun, bereketin olduğu bir düzeni getireceğiz. Kimse, kimseye muhtaç olmayacak” dedi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Ardahan’da halka seslendi

Doğu Ekspresi sözü

Her kadının sosyal güvencesinin temel aktörünün devletin kendisi olacağına işaret eden Kılıçdaroğlu, “Devlet yanınızda olacak, devlet sizi birilerine muhtaç etmeyecek. Bunu da bilmenizi isterim. Dışardan et getiriyorlar, dışardan canlı hayvan getiriyorlar. Dışardan arpa, yulaf, mısır getiriyorlar. Dışardan ne geliyorsa getiriyorlar. Ya Allah aşkına, bu ülkenin ovaları, tarlaları, çalışan insanları yok mu, hepsi var. Onlar ‘beşli çete’lere çalışıyorlar, ben halka çalışacağım. ‘Beşli çete’ deyince, onlara milyar dolarları aktardılar. 418 milyar doları aktardılar. 418 milyar doları söke söke alacağım ve halka vereceğim” diye konuştu.

Doğu Ekspresi Treni’nin son durağının Ardahan olacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Staj mağdurlarının sorunlarını biliyorum onu da çözeceğim hiç endişe etmeyin. Cumhuriyet’in 100. yılında 100 bin öğretmenin atamasını yapacağız, endişe etmeyin. Köy okullarının tamamını açacağız, tamamını. Ardahan, söz Sahara Tüneli gelecek. Ardahan söz, Doğu Ekspresi buraya gelecek. Ardahan söz, çiftçi, üretici kazanacak, bütün köylerde öğretmen de olacak veteriner de olacak. Hayvanlarınızın aşısını hiçbir ücret almadan yapacak, hiç endişe etmeyin. Dediğim tek görevim bu ülkeye huzurun, bereketin gelmesi. Diyorlar ki ‘efendim işte bunlar geldi parayı nerden bulacak.’ Para var, Türkiye zengin, güçlü bir ülke. Yeter ki kaynaklar doğru dürüst harcansın. Ardahan Belediyesi, büyükşehir diyecektim, inşallah burası da bir gün büyükşehir potansiyeline kavuşur.”

Kılıçdaroğlu, bölgeyi özel ekonomi bölgesi ilan edeceklerini ifade ederek, Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan’ı kapsayan bölgede tarım ve hayvancılığa dayalı büyük bir sanayi entegre tesisleri kurulacağını vadetti.

Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu ve Yavaş'lı paylaşım: YiğitlerimKılıçdaroğlu’ndan İmamoğlu ve Yavaş’lı paylaşım: Yiğitlerim

’25 milyar dolarlık et pazarının aktörü olacağız’

Bölgenin Kafkaslar’ın ve Orta Doğu’nun yıllık et ihtiyacını karşılayacağını belirten Kılıçdaroğlu, “Bu bölgenin yani Orta Doğu ve Kafkaslar’ın yıllık et ihtiyacı 25 milyar dolar. 25 milyar dolarlık bir pazarın en güçlü aktörü olacağız. Bunu planladık, özel ekonomi bölgesi olarak yaptığımızda bu bölgenin nasıl büyüdüğünü, nasıl kalkındığını göreceksiniz. Sadece bu bölgeyi, Kafkaslar’ı ve Orta Doğu’yu değil, Avrupa’yı da nasıl beslediğini göreceksiniz. Bu bölgede kişi başına gelirin nasıl arttığını, bu bölgede insanların nasıl huzur içinde çalıştığını göreceksiniz. Diyor ki ‘mazot paha yani pahalı, depo boş, gübre paha, tarla boş, yem de paha, ahır boş, Kemal’im imdada koş’, koşacağız, hiç endişe etmeyin” şeklinde konuştu.

Herkese sandığa gitme çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu, “Sandığa giderken bir kişiyi mutlaka yanınızda götüreceksiniz. Geçen seçimlerde AK Parti’ye veya MHP’ye oy vermiş bir kardeşimizi de ikna edip beraber sandığa gideceksiniz. Diyeceksiniz ki Türkiye’nin değişime, huzura, kucaklaşmaya, kul hakkı yenmeyen bir yönetime ihtiyacı var, adalete, huzura ihtiyacı var diyeceksiniz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da konuşma yaptığı mitingde, CHP’nin Ardahan milletvekili adayları tanıtıldı.

Mansur Yavaş’tan doğalgaz göndermesi

İlk olarak yurttaşlara hitap eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş şunları söyledi:

“Ankara’da 200 bin aileye 16-17 aydır et parası yatırıyoruz. O parayı başka yerde harcayamıyor. 2 yıldır 200 bin aileye 3’er aylık mühletlerle doğal gaz parası yatırdık. Hükümet Karadeniz doğal gazını, Mayıs ayını beklemiş. Mayıs ayında ne kadar yanar bilmem.

Nefret, ayrıştırıcı siyasetin sonu geldi. 6 parti yan yana geldi. Millet İttifakı dendiği zaman TV’ye çıkan ‘Bunlar illet, bunlar zillet’  diyorlar. Sanki biz uzaydan geldik veya düşmanız. Anlamıyoruz bu dil neyin nesi böyle. Halbuki biz seçimi kazanacağız asla ve asla zafer kazanmış olmayacağız, karşımızda düşman yok. Bugüne kadar ağzından Cumhur İttifakı’na, kendisine oy vermeyenlere tek bir incitici sözü olmayan CHP Genel Başkanı, 13. Cumhurbaşkanımız inşallah Çankaya Köşkü’ne oturacak ve bu ayrımcı dil bitecek.”

Ekrem İmamoğlu: Karadeniz bağlantı yolunu bitirsek kötü mü olur?

Mansur Yavaş’ın ardından kürsüye çıkan Ekrem İmamoğlu şöyle konuştu:

“Ardahan’ın ihmal edilmiş her noktasını biliyoruz. Akrabalarınızla Esenyurt’ta, Beylikdüzü’nde bir aradayım. Ardahan’ın her noktaya bağlantısı olmalı, Kars tren yoluyla bağlantısı olsa, Karadeniz bağlantı yolunu bitirsek kötü mü olur? Ardahanlılar göç etmek zorunda kalmaz.

Bir avuç insanın dönemi bitsin, 86 milyon insanın dönemi başlasın mı? İhmal edilenler, yok sayılanlar, hakkı yenilenler, kıymeti bilinmeyenler, emeğinin karşılığını alamayanlar, 86 milyon iktidar olacak. Hep birlikte iktidar olacağız. Milletin iktidarında ülkeyi iki koldan ayağa kaldıracağız. Memleketin her köşesi güzelleşecek. Bir kişinin konuştuğu değil, 86 milyonun istediği olacak. Ülkemizin her tarafını bolluk ve bereketle kaplayacağız.

Ardahan da, Türkiye de İstanbul da kazanacak. Ben zaten buraya sizin emmoğlunuz, arkadaşınız, kardeşiniz, gençlerin ağabeyi olarak geldim.”

Kemal Kılıçdaroğlu’na Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş eşlik etti

İkinci durak Kars: Kayyum uygulamasına son vereceğiz

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ardahan’dan sonraki durağı Kars oldu.

Kılıçdaroğlu Kars’ta yurttaşlara seslenerek, “Kars da dahil, bu ülkenin her toprağına demokrasiyi getireceğiz. Düşünceyi ifade özgürlüğünü getireceğiz. Huzuru getireceğiz. Barışı getireceğiz. En önemlisi, demokrasinin önündeki en büyük engel, kayyum uygulamasına da son vereceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle oldu:

“Geliriniz düştü mü? Bizim sorunumuzu çözemedilerse yapacağımız şey değiştirmek. İktidarı değiştireceğiz. Daha güzel ve ahlaklı bir iktidar getirmek hepimizin görevidir. Kars’ta genç nüfus fazla ama doğru dürüst stadyumu yok. Genç kardeşlerime seslenmek isterim: Bulunduğunuz kentte hem iş bulmalı hem de huzur içinde yaşamalısınız. Erzurum da dahil olmak üzere Kars, Iğdır ve Ardahan’ı özel ekonomi bölgesi ilan edeceğiz. Nasıl üretilir göreceksiniz. Orta Doğu’da ve Kafkaslarda tarım alanındaki pazar 25 milyar dolar. Bu pazardan nasıl pay alınır göreceksiniz. Hiçbir fabrika satılmayacak.

Bu ülkenin her karış toprağına demokrasiyi, barışı getireceğiz. Demokrasinin önündeki en büyük engel kayyum uygulamasına da son vereceğiz. Emekli kardeşlerim üzülmesinler; ben 2015 tarihinden bu yana bütün emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramında en az asgari ücret kadar birer aylık ikramiye ödenmesini istedim ve savundum. Düşük verdiler. Bay Kemal’i cumhurbaşkanı seçeceksiniz. Kurban Bayramı’nda hesabınızda 15 bin TL ikramiyeyi göreceksiniz. Ananızın ak sütü kadar helal parayı çekeceksiniz.

‘Dinazorların parasını ödedik’

Mitingde sahneye çıkan Mansur Yavaş Ankara’da Ankapark’taki dinazorların parasını ödediklerini belirterek, “Seçilirse sosyal yardımı kesecek dediler. 60 bin öğrenci şu anda okuluna ücretsiz gidiyor. Kantinde alışveriş yapamayan öğrencilerin ailelerine her ay 330 lira para yatırarak mahcup olmamalarını sağlıyoruz. Çocuklar okusun diye kreşler açıyoruz. 16 trilyon parayı toprağa gömüp Ankapark yaptılar. Susuz mahalleler var Ankara’da. Otobüs görmemiş mahalleler vardı. 5 katrilyon dinozorların parasını ödedik” diye konuştu.

“Haksız kesilen 1.6 milyar lira Ankara halkının boğazından kesilen paradır” diyen Yavaş, “Kendilerine oy verenleri de cezalandılar. Saçma sapan projelere dökecek paramız yok. Bugünkü rakamla değeri 350 milyon lira olan giriş kapıları yaptılar. Ne işe yaradığını bilen yok! Parsel parsel Ankara’yı sattılar. Bu söyleyen kendi başbakan yardımcıları. Bunun devam etmesini istiyorlardı. İhalelerin tamamını internetten yayınladık. Hem dış borçları hem bunların borçlarını ödedik” dedi.

Pandemi döneminde öğrencilerin internet ihtiyaçlarını karşıladıklarını hatırlatan Yavaş, AK Parti iktidarının hizmetlerde yetersiz kaldığını söyleyerek, “Seçildikten sonra rozeti çıkardık. Artık koltuklarını korumak, şatafatlı hayatlarını sürdürmek için ona buna iftira atan iktidar gidecek. Duymadığımız laf kalmıyor. Sayın Genel Başkanımızdan Cumhur İttifakı’na ve onlara oy verenlere karşı kötü bir laf duydunuz  mu? Bu kadar bağırdıklarına göre iktidarlarının sonunun geldiğini biliyorlar. Herkese eşit muamele yapan bir iktidar gelecek. 6 genel başkan yapacaklarını imza altına attılar, uzlaştılar. Türkçemizin en güzel kelimesi uzlaşmadır. Artık kavga etmiyorlar bundan niye rahatsız oluyorlar?” dedi.

Akşener, Beypazarı’nda konuştu: Bir oyunuz Kemal’e, bir oyunuz Meral’eAkşener, Beypazarı’nda konuştu: Bir oyunuz Kemal’e, bir oyunuz Meral’e

‘Kars’ı ayağa kaldıracağız’

Yavaş’tan sonra sahneye İBB Başkanı İmamoğlu çıktı. İmamoğlu, “Milleti ayrıştırma konusunda en uzak bir duraksaması yok. Ben şaşıyorum o akla. Şehrimizde mültecilerle beraber 20 milyon insan yaşıyor. Allah şahit, gönlümü biliyor. O 20 milyon insana bir an bile farklı bakmadım, bakamam. Bu bir yönetici terbiyesidir, ahlaktır. Bundan vazgeçen ülkesine yönetici olmamalı. Bize huzur, güzel bir ülke yaşamı lazım. 86 milyon insanına eşit bakan bir anlayış lazım. Bugünkü anlayış; ‘Bana oy verenler abad, oy vermeyenler bertaraf olacak. Oy verenler yerli ve milli, oy vermeyenler terörist’ diyor. Benim 86 milyon insanım yerli ve milli” dedi.

İmamoğlu yerel seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Millet İttifakı’na yönelik söylemleri hakkında “Bir caminin çıkışında çaldılar, hırsızlar dedi. Bir tane bile hırsız bulamadınız. Yargıladınız, bir tane bile mahkum etmediniz. Çıkıp milletten özür dilediniz mi?” diye konuştu.

“Size söz veriyorum, bu şehri ayağa kaldıracağız” diyen İmamoğlu, “Kars’ın kişi başı geliri bu ülkenin ortalamasının yarısı kadar. Bu reva mı? Benim Kars’taki çocuğum liyakatiyle, ahlakıyla, çalışkanlığıyla bu şehirde üretecek, kazanacak, istediği kademelere bu ülkede gelecek. Bu şehri pırıl pırıl Türkiye’nin vitrinine koyacağı şehir yapacağız.”

Son durak Uşak

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş, Ardahan ve Kars mitinglerinden sonra Uşaklılarla buluştu.

Kürsüye ilk gelen Yavaş, “Kazandığımız seçimlerin ardından Cumhurbaşkanı bize ‘topal ördek’ dedi ve engellemeler başladı. Ankara halkının cebinde tam 1.6 milyar lirayı çaldılar. Onlara yapacağımız hizmetlerin önü kesildi. Çevre Bakanlığı’ndan da 1 milyar liralık alacağımız var, alamıyoruz. Ankara’da destek alan 60 bin ailenin çocuğun ulaşımını belediyemiz üstleniyor” dedi.

Yavaş’ın ardından kürsüye çıkan Ekrem İmamoğlu, “Bir avuç insanın ailesi ile değil, biz 86 milyon insanımızın evlatları ile yönetmeye geliyoruz. Biz sorumluluğumuzu sizinle birlikte gerçekleştireceğiz. ‘Yemek bile yiyemiyorum’ diyen kimse kalmayacak” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Uşak’ta beyaz güvercin uçurdu

Kürsüye son olarak ise Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu geldi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

İşçilere kadro vaadi

“İktidara geldiğimizde bütün işçiler kadroda çalışacak ve güven içinde olacak. 2015’ten itibaren emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramında asgari ücret kadar birer ikramiye verilmesini savundum. Önce itiraz ettiler ‘para yok’ dediler, sonra biraz verdiler. Ama benim öngördüğüm rakamı vermiyorlar. ‘Asgari ücret kadar vereceksiniz’ dedim. Önümüzdeki Kurban Bayramı’nda bütün emekliler bankaya gidecekler 15 bin lirayı görecekler. Yatan parayı görecekler. Koro halinde bağırdılar ‘parayı nereden bulacaksın’, sen 5’li çeteye para bulacaksın da ben emekliye mi para bulamayacağım.
Emeklinin, işçinin, memurun, sanayicinin, kim üretiyorsa, alın teri döküyorsa ona her türlü desteği vereceğiz. Bay Kemal’in saray merakı yok. Bay Kemal gidecek mütevazı cumhurbaşkanı gibi Çankaya Köşkü’nde oturacak. Mustafa Kemal’in koltuğuna gideceğiz ve Mustafa Kemal’in ideelallerin gerçekleştirmek için çalışacağız. Hiç kimsenin kökenini sorgulamayacağız. Hiç kimsenin yaşam tarzına müdahale etmeyeceğiz. Bir çocuk gece yatağa aç giriyorsa 85 milyon aç demektir.
İki kırmızı çizgimiz var. Bayrağımız ve vatanımız. Onlar ne yaptılar Süleyman Şah Türbesi’ni kaçırdılar. Bay Kemal Süleyman Şah’ı vatan toprağına yerleştirecek, bayrağımızı dikecek ve herkes saygı duyacak. Tank Palet Fabrikasını Katarlılara sattılar değil mi? 1 hafta içinde o Tank Palet Fabrikası’nı alıp, yeniden ordumuza teslim edeceğim. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bugüne kadar hiçbur Cumhurbaşkanı hakaret ettiği ülkeye sonra dilenmek için gitmemiştir. Böyle bir şey bizim tarihimizde yoktur. Bizim itibarımız vardır. Biz milli kurtuluş savaşı veren bir gelenekten geliyoruz.

‘Savunma sanayi milli bir meseledir’

Biz aynı zamanda bütün mazlum milletlere örnek olan ülkeyiz. Bay Kemal bu ülkenin baylrağımızın, vatanımızın itibarını her ortamda koruyacak asla ve asla egemen güçlerin karşısında diz çökmeyecektir. Kuzey Irak’ta askerimizin başına çuval geçirildiğinde nota vermekten korkan bir kişi Türkiye Cumhuriyeti’nde Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturamaz. Biz Mustafa Kemal’in geleneğinden geliyoruz. Mustafa Kemal’in ilkelerinin ne olduğunu bilen gelenekten geliyoruz.

Siyasete girdiğim gün mal varlığımı kendi internet siteme koydum. Eşimin yüzüğüne kadar koydum. Herkes beni bilmeli, tanımalı diye. Eğer Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan kişi Trump’ın telefonda ‘Beni kızdırma senin mal varlığını araştırırım’ dedi zaman ‘araştırmazsanız namerdi’ demediği zaman oraya gebe demektir. Biz 85 milyonun hakkını ve hukukunu koruyarak yolumuza devam edeceğiz. Hepimiz gururla yukarıya bakacağız, bayrağımıza, semalarımıza, uçaklarımıza bakacağız.

Yarın gelecekler savunma sanayini bitirecekler, İHA’ları sonlandıracaklar diyorlar. Yok niye yapalım. Milli savunma sistemleri bunlarla mı başladı? Savunma sanayi milli bir meseledir; bir partinin meselesi değildir. Türkiye savunma sanayinde ne kadar güçlü olursa, o kadar masaya oturduğu zaman gücünü gösteren bir devlet konumuna gelir. Savunma sanayi milli meseledir. Milli mesele sıcak siyasetin konusu olmaz. Hangi görüşten olursan ol, savunma sanayini desteklemek zorundasın. Destekliyorum deyip, Tank Palet Fabrikası’nı Katarlılara vermeyeceksin.

Asla kavga etmeyeceğiz, ayrışmayacağız, beraber olacağız, birlikte olacağız. İktidar halkın iktidarı olacak, sarayın değil. Cumhuriyetin 100. yılında bütün köy okullarını yeniden açacağız ve 100 bin öğretmeni atayacağız. 100 bin öğretmeniz köylerde Ferhat ile Şirin’in buluştuğu gibi öğretmen ile öğrenciyi buluşturacağız. Kesinlikle beraber olacağız, birlikte olacağız. Hiçbirimizin bireysel beklentisi yok. Ortak beklenti huzurlu, güçlü bir ülkeyi yeniden inşa etmek.

Kılıçdaroğlu 'hayatımın projesi' diyerek anlattı: Aile Destekleri SigortasıKılıçdaroğlu ‘hayatımın projesi’ diyerek anlattı: Aile Destekleri Sigortası

‘KDV’siz ÖTV’siz mazot vereceğiz’

Et, canlı hayvan, arpa, mercimek dışarıdan geliyor. Yem, gübre dışarıdan geliyor. Cennet gibi ülkemiz var. Bunların hepsini üretebiliriz. Çiftçiyle toprağı barıştıracağız. Kırmızı mazotu, ucuz mazotu, KDV’siz ÖTV’siz mazotu vereceğiz. Kadınlara sesleniyorm, aile destekleri sigortasıyla geliri olmayan veya geliri asgari ücretin altında olan bütün hanelere destek vereceğiz, sizin banka hesabınıza para yatacak. Bazı hanım kardeşlerim dediler ki, ‘bize altın hesabı açabilir misiniz’ diye. Evet onlara da söz verdim, nakit para olmasa size altın hesabı da açarız, bunun da sözünü veriyorum. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği Türkiye. Elektriğin, suyun, doğalgazın kesildiği bir Türkiye istemiyorum.

Kimse keyfinden elektrik parasını ben ödemiyorum demez. Sosyal devlet sizin yanınızda olacak. Devlet kadınların da garantörü pozisyonunda olacak. Bu sorunu el birliğiyle çözeceğiz. İlk çıkaracağımız kanundan birisi Aile Destekleri Sigortası olacak. Bir toplumun temeli ailedir. Bu ülkede uyuşturucu baronlarının yaşamaması için, uyuşturucu baronlarıyla mücadeleyi sonuna kadar yapacağım. Uyuşturucu baronlarıyla fotoğraflar çektiriyorlar. Gencecik evlatlarımızı zehirliyorlar. Uyuşturucu baronların kökünü kazıyacağım bu ülkede.
Uyuşturucu baronlarını Türkiye Cumhuriyeti topraklarında asla ve asla yaşatmayacağım. 5’li çeteler seferber oldular. Kılıçdaroğlu’nu nasıl seçtirmeyiz diye. Sizin feriştahınız gelse Bay Kemal sizden korkar mı? Sizden çekinir mi? Bizim verilmeyecek hesabımız yok ki kardeşim. Beraber Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağız. Hiç endişe etmeyin. Suriyeli kardeşlerim için de söyleyeyim; en geç 2 yıl içinde bütün mültecilerini kendi ülkelerine göndereceğim, yerlerini yurtlarını yaparak. Suriye sınırına gittim. Orada söz verdim, yetki vereceksiniz en geç 2 yıl içinde bütün Suriyelileri kendi topraklarına göndereceğim. Suriye yönetimiyle oturup konuşacağız.
Hatay’da nüfus değişti, Kilis’te Suriyelilerin sayısı bizimkilerini geçti. Bütün sorunlarınızı çözeceğiz. Çünkü bizim beklentimiz yok. Platon 2400 yıl önce söylemiş “Ülkeyi yönetenler, ülkeyi yönetirken mal mülk edinirlerse, zenginleşirlerse halkın haklarını değil kendi servetlerini korurlar” demiş. Biz halkın hakkını savunacağız. Yeni bir Türkiye’yi beraber oluşturacağız. Ekrem Başkan ne diyordu? Hiç endişe etmeyin herşey çok güzel olacak.”

Kılıçdaroğlu'nun 'Alevi' videosu 100 milyon görüntülenmeyi geçtiKılıçdaroğlu’nun ‘Alevi’ videosu 100 milyon görüntülenmeyi geçti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.