Erdoğan Yeniden Refah Partisi’ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan görüştü. Fatih Erbakan görüşme sonrası yaptığı açıklamada, seçime kendi logomuz ve adaylarımızla gireceğiz. Milli Görüş hareketi olarak hayra vesile, şerre engel olan bir siyasi hareketiz” dedi.

Siyaset 29 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Yeniden Refah Partisi’ni ziyaret etti. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti 50 dakika sürdü.

 

Görüşmede 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine ilişkin hazırlıklar değerlendirildi.

Fatih Erbakan görüşme sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Seçime kendi logomuz ve adaylarımızla gireceğiz. Milli Görüş hareketi olarak hayra vesile, şerre engel olan bir siyasi hareketiz. Bundan sonra da böyle olacaktır. Ülkemizi düşünmek bizim birinci vazifemizdir. Altılı kaosa ülkeyi teslim etmemek adına milli bir karar verdik.

İttifak kararımız, belirli ilkeler ve prensipler üzerine inşa edilmiş bir karardır. İnanıyoruz ki milletimizin hayrına olan bu prensiplerimiz, ilkelerimiz ortak hedeflerimiz hâline dönüşecektir. Biz, Milli Görüş hareketi olarak her zaman ifade ettiğimiz gibi 50 yıllık siyasi geçmişimizde her zaman hayra vesile olan, şerre ise mani olan bir siyasi anlayışı ortaya koymuş bir siyasi hareketiz. Bundan böyle de aynısı olacaktır. Milletimizin selametini, ülkemizin geleceğini düşünmek bizim birinci vazifemizdir. Bu hassasiyete sahip bir parti olarak geldiğimiz noktada, altılı bir kaosa ülkemizi milletimizi teslim etmemek adına milli ve kararlı bir adım attık, milli ve kararlı bir eylemin içerisine girmiş olduk Cumhur İttifakı’na katılmakla. Ancak, tabii ki bununla birlikte ilkelerimizden, prensiplerimizden hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz, bugüne kadar da aynen vermediğimiz gibi.”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşme sonrası yapılan basın açıklamasına katılmadı.

Dördüncü parti oldu

Geçen hafta AK Parti’den Genel Başkanlığı düzeyinde Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi’ne yapılan ziyaretten olumlu sonuç çıkmış, Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı’na katılma kararı almıştı. Böylelikle, Yeniden Refah Partisi dördüncü parti olarak Cumhur İttifakı’na katılmış oldu.

Mutabakatın ardından başvuru için AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz ve MHP Seçim İşleri Başkanı Feti Yıldız ile Yeniden Refah Partisi temsilcileri, Cumhur İttifakı’nın ittifak protokolünün YSK’ya teslimine katıldı.

Hizbullah-Hüdapar bağlantısı Diyanet raporunda

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.