Davutoğlu’ndan Erdoğan’a seçim çağrısı: Öncelikli göreviniz güvence vermeniz

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, seçim sürecinde yaşanan gergin söylemleri eleştirdi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı yaptı. Davutoğlu, Erdoğan'ın öncelikli görevinin seçimlerin demokratik ortamda yapılacağına dair güvence vermesi olduğunu söyledi.

Siyaset 30 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından “Tarihi bir uyarı ve çağrıda bulunuyorum” diyerek seçime günler kala artan gerginliklere dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sultanahmet Camii’nin avlusunda Millet İttifakı’nı hedef alarak iktidara gelirlerse Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kaldıracaklarını söylemesini eleştiren Davutoğlu, Erdoğan’ın toplumun dindar ve mütedeyyin kesimini; diğer kesimi aleyhine açık bir şekilde tahrik ettiğini söyledi.

Muhalefetin terör örgütleriyle ilişkili olduğuna dair söylemlere de tepki gösteren Davutoğlu, “Bütün bu son derece tehlikeli sürece en vahim noktayı ise tarafsız olması gereken İçişleri Bakanı koydu. Aynen ifadesi, 14 Mayıs’ta bir siyasi darbe gerçekleştirilmek istendiği yönündeydi. İlk kez Türkiye’de bir siyasi seçimleri darbe olarak görüyor. Demokratik bir siyasetçi için yeterince büyük bir ayıptır” dedi.

“Eğer bir İçişleri Bakanı bir seçimi bir siyasi darbe olarak görüyorsa, o seçimi engellemek için her türlü tedbiri alma yetkisini de kendinde görüyor demektir” diyen Davutoğlu, bunun ‘darbeyi engelliyorum’ iddiasıyla seçime dönük müdahaleleri meşrulaştırma çabası olduğunu savundu.

Açık çağrıda bulunan Davutoğlu, Erdoğan’a hitaben şunları söyledi:

“Bazı çevreler sizin hastalığınızı da bahane ederek bir boşluğu doldurmak adına milli iradeye müdahale etme çabası içinde olabilir. Sizin öncelikli göreviniz, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak, meseleye doğrudan müdahil olarak 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan seçimlerin demokratik ortamda yapılacağına dair güvence vermenizdir. Bu sizin siyasi kariyeriniz itibariyle de en kritik andır. Ya milli iradeye saygı gösterecek ya da milli iradeye sekte vurmaya çalışan bir siyasi akıbet ile karşı karşıya kalacaksınız.”

Sinan Oğan ve Ahmet Davutoğlu'ndan MHP anılarıSinan Oğan ve Ahmet Davutoğlu’ndan MHP anıları

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.