Davutoğlu’ndan Erdoğan’a: Türkiye için yeni bir başlangıcın hikayesi olabilir

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında sarf ettiği sözleri "Türkiye için yeni bir başlangıcın hikayesi olabilir" diye yorumladı.

Siyaset 24 Nisan 2024

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Saadet Partisi’yle düzenledikleri ortak grup toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında partililere “Bu masanın etrafındakiler, ben dahil herkes hesap verecek. Ya hatalarımızı görerek kendimizi toparlarız ya da güneşi gören buz misali erimeye devam ederiz” dediğini hatırlatarak şunları kaydetti:

“Emin olun, Sayın Cumhurbaşkanı’nın belki de son 7-8 sene içindeki en doğru tespiti bu. Eğer gereği yapılırsa bu doğru tespit sadece AK Parti için değil, Türkiye için yeni bir başlangıcın hikayesi olabilir.

‘Çok büyük bir sağlık işareti’

Şu anda AK Parti iktidarında samimi geçmiş muhasebesi yapan öbek öbek gruplar tartışıyor. Kimi basına yansıyor, kimi Çankaya’da hiçbir bedel ödemeden neredeyse ‘Devletin kanun bekçisi benim’ diyen danışmanlar tarafından saldırıya uğruyor. Racon kesiliyor; ama tartışmalar yayılıyor. Ben bunu çok büyük bir sağlık işareti olarak görüyorum.

Sayın Cumhurbaşkanı’na bu tartışmaları önlemek yerine bu sağlıklı tartışmanın önünü açması tavsiyesinde bulunuyorum. Bu kendisi, AK Parti ve Türkiye için hayırlı sonuçlar doğurabilecek bir tartışma. Bizim kimseye kinimiz, rövanş hissimiz, kimseye verecek dersimiz, görüşülecek bir hesabımız yok. Şimdiye kadar yaptığımız eleştiriler sert bile olsa sadece ülkemizin ve geçmişte birlikte çalıştığımız arkadaşların selameti içindi.”

Istakoz'dan sonra 'Rolex' kazası: AK Partili kalemler değişim istiyor, kulislerde ne konuşuluyor?Istakoz’dan sonra ‘Rolex’ kazası: AK Partili kalemler değişim istiyor, kulislerde ne konuşuluyor?

Kaya: Önce var olan anayasaya uyalım

Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya da Meclis’in 104. kuruluş yıl dönümüne dair değerlendirmeler yaptı. Yeni anayasa tartışmalarına değinen Kaya kısır tartışmalar ve suni gündemlerle vakit kaybedilmemesi gerektiğini söyledi.

“Öncelikle var olan anayasaya uyalım, var olan yasaları kararlılıkla uygulayalım. Hukuk devletini hep beraber egemen kılalım. Emeklilerimizin, asgari ücretlilerimizin, işçi, memur ve çiftçilerimizin yüzünü güldürecek kararlara hep birlikte imza atalım” diyen Kaya şöyle devam etti:

“Vatandaşın kemerini biraz daha sıkmadan önce yönetimde bulunanların kemerlerini biraz daha sıkalım. Tasarrufa vatandaşların ücret ve maaşlarından değil, saray bürokratlarının, devleti yöneten kamu bürokratlarının harcamalarından başlayalım. IMF’nin verdiği ev ödevlerini yapmak yerine bu çatı altında hep birlikte ekonomimizi düze çıkaracak işlere hep birlikte kafa yoralım.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.