DEM Parti adaylarını açıkladı: Ahmet Türk de listede

DEM Parti yerel seçimler için üçü büyükşehir toplam 96 merkezde belediye eş başkan adaylarını açıkladı. Tanıtım programında adayların halk oylamasıyla belirlendiğinin altı çizildi.

Siyaset 30 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Diyarbakır’da bir otelin konferans salonunda düzenlediği etkinlikle 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerindeki üçü büyükşehir 96 merkezin belediye eş başkan adaylarını açıkladı.

Buna göre Büyükşehir belediyelerinden Diyarbakır’da Eş Belediye Başkan adayları Doğan Hatun ve Serra Bucak, Mardin’de Ahmet Türk ve Devrim Demir, Van’da Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal, diğer illerde de Ağrı’da Hazal Aras ve Memet Akkuş, Bitlis’te Enver Barin ve Sümeyye Kızıltepe, Hakkari’de Mehmet Sıddık Akış ve Viyan Tekce, Iğdır’da Mehmet Nuri Güneş ve Nejla Kum, Kars’ta Kenan Karahancı ve Arzu Savaş Derman, Siirt’te Mehmet Kaysi ve Safiye Alagaş, Bingöl’de Aydın Bürçün, Muş’ta Sırrı Söylemez, Şırnak’ta Turan Saltan oldu.

‘100 bine yakın delegasyonun katılımıyla’

Programda konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları 100 bine yakın delegasyonun katılımıyla adayların belirlendiğini belirterek “Türkiye ve dünya siyaset tarihinde örneğine az rastlanan bir halk oylamasında 100 bine yakın delegasyonun katılımıyla seçilmiş olan belediye eş başkan adaylarımızın tanıtım programındayız. Başta kadınlar olmak üzere analarımız, gençler, bütün halkımız yağmur çamur demeden sandık başına koştu ve kendi adaylarını belirledi. Bu büyük demokrasi şölenine destek veren bütün halkımıza sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından adaylar tanıtılarak toplu fotoğraf çektirildi.

DEM Parti'den Başak Demirtaş yanıtı: Siyaset yapmak isterse adresi partimizdirDEM Parti’den Başak Demirtaş yanıtı: Siyaset yapmak isterse adresi partimizdir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.