DEM Parti seçimlerin yenileneceği Hilvan için uyardı: Muhtar ve köylüleri tehdit ediyorlar

DEM Parti Milletvekili Meral Danış Beştaş AK Parti'nin seçimlerin yenileneceği Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde muhtar ve köylüleri tehdit ettiğini ileri sürdü.

Siyaset 21 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Meral Danış Beştaş, Hilvan'daki seçimlerle ilgili konuştu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) seçimlerin yenileneceği Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesindeki parti binasında açıklama yaptı.

Hilvanlıların 31 Mart’ta tercihini DEM Parti’den yana kullandığını belirten Meral Danış Beştaş AK Parti’yi eleştirdi. Beştaş “Karşımızda dürüst, hakkaniyetli ve halk iradesini baz alan bir parti yok. Vekillerden valiliğe, jandarmaya tüm kamu gücü Hilvan’da DEM Parti’ye karşı çalışıyor. Tüm kamu gücüyle halk iradesine karşı çalışma yürütüyorlar. Halka rağmen halk yönetilemez. AKP tarihe darbeciliği uygulayan bir iktidar olarak geçecektir. Devasa borçlar bırakmış, siyasi ahlaksızlıklarını sonuna kadar kullanmışlardır. Halkın belediyesini halk yönetecek. Halk kendinden yana olanı tercih edecek. Onlar ne yapıyor; muhtarlara ve köylülere gidip ‘eğer kazanmazsak suyunuzu ve elektriğini keseriz’ diye tehdit ediyorlar” dedi.

'Oylar yakıldı' deniyordu: 'AK Parti Hilvan İlçe Seçim Kurulu temsilcisi de tutuklandı'‘Oylar yakıldı’ deniyordu: ‘AK Parti Hilvan İlçe Seçim Kurulu temsilcisi de tutuklandı’

Beştaş “Kara propagandaya karşı halkın belediyesini halk yönetecek diyoruz. Halkımız merak etmesin, bizim bu tehditlere karnımız tok. Kaymakamlık, AKP’nin seçim bürosu olarak kullanılıyor. Halk iradesi karşısında hizmet etmekle mükellef olanları uyarıyoruz. Attığınız her adımı görüyoruz ve peşinizdeyiz. 2 Haziran’da zulüm ve demokrasi arasında bir seçim olacak. 31 Mart’ta zulme rağmen kaybedenler, bir kez daha kaybedecek. Bu kaybedişi durduramayacaklar” diye konuştu.

Seçime sayılı gün kala İŞKUR üzerinden ilçede 500 işçi alımı yapıldığını söyleyen Beştaş “İŞKUR da AKP’nin seçim aracı olarak kendini kullandırtıyor. Bu uygulamanın nasıl bir skandal olduğunu görüyoruz. Hilvan halkına çağrımızdır; gelin oy farkını ikiye, beşe katlayalım. Şu anki tablo çok güzel. Hilvan’da 7’den 70 e herkes iradesine sahip çıkıyor. Hilvan’da AKP’ye kaybettirmeye hazırız” dedi.

31 Mart 2024’te yapılan seçimlerde Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde DEM Parti adayı Serhan Paydaş yüzde 33,20, AK Parti adayı Ali Bayık yüzde 30,72 oy almıştı. AK Parti yetkilileri sandık sonuç tutanaklarında şaibe olduğu gerekçesiyle seçim sonuçlarına itiraz etmişti. İtirazı kabul eden İlçe Seçim Kurulu seçimin yenilenmesine karar vermişti.

Şanlıurfa'da Hilvan'dan sonra Siverek'te de seçim yenilenecekŞanlıurfa’da Hilvan’dan sonra Siverek’te de seçim yenilenecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.