DEM Partili Sakık ile DSP lideri Aksakal Meclis bahçesinde tartıştı

DEM Partili Sırrı Sakık ile partisinin belediye başkanlarını hedef alan DSP lideri Önder Aksakal TBMM bahçesinde tartıştı.

Siyaset 25 Nisan 2024

TBMM’deki oturumda söz alan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal DEM Partili belediyelerle ilgili Türk bayrağı ve İstiklal Marşı tartışmalarıyla ilgili şunları söyledi: “Hedef topraklardan biri olan Türkiye içinde de bir karışıklığın altyapısını oluşturmak adına özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizdeki bazı yerel kurumlarımızda milli değerlerimize yönelik kalkışma denemelerine de başlanmış olmaları bunun en açık kanıtıdır.”

Daha önce yalanlanan ancak soruşturma açılan iddialarla ilgili bu sözlere DEM Partili Sırrı Sakık’tan tepki geldi.

Sakık’ın “Sen halka yalan söylüyor, bir partiye iftira atıyorsun” sözleriyle tepki gösterdiği Aksakal “Niye soruşturma açtılar size? Dayı mısın sen? Eşkıyalığı dağlarda yaparsın, burada değil. Size pabuç mu bırakacağım ben” yanıtını verdi.

Sakık’ın daha sonra “Partini bir milletvekilliğine satmışsın. Hani Selahattin’le karpuz kesecektin? Yüreğin varsa benimle kes. Terbiyesiz adam” sözleri ise Önder Aksakal’ı sinirlendirdi. Taraflar sözlü tartışmanın ardından içeri girdi. O anlar cep telefonu kameralarına da yansıdı.

İçişleri, Diyarbakır ve Mardin belediyeleri için müfettiş görevlendirdiİçişleri, Diyarbakır ve Mardin belediyeleri için müfettiş görevlendirdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.