Beşiktaş’tan yağmurda son dakikada çay keyfi

Beşiktaş, yoğun yağış altında oynanan maçta Rizespor'la adeta gol düellosu yaptı. Siyah beyazlılar 90+6'da İngiliz stoper Worrall'ın attığı golle Karadeniz ekibini 3-2 yendi.

Spor 3 Mayıs 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Beşiktaş oyuncuları son dakika golünden sonra büyük sevinç yaşadı.

Geçen hafta derbi maçta Fenerbahçe’ye 2-1 yenilen Beşiktaş, kendi sahasındaki Rizespor karşılaşmasına ilk 11’de ikisi zorunlu dört değişiklikle çıktı. Teknik sorumlu Serdar Topraktepe, kırmızı kart cezalısı Al-Musrati ve sakatlığı bulunan Masuaku’nun yanı sıra Worrall ve Gedson’a ilk 11’de yer vermedi. Topraktepe bu oyuncuların yerine Svensson, Emrecan Terzi, Salih Uçan ve Ghezzal’ı görevlendirdi.
Son olarak Türkiye Kupası Çeyrek Finali’nde Konyaspor ile oynanan karşılaşmaya ilk 11’de çıkan Salih Uçan, sekiz maç sonra kadrodaki yerini aldı.

Sezon başından beri stoperde görev alan ancak eksikler nedeniyle Fenerbahçe derbisinde sağ bekte görevlendiren takım kaptanı Necip Uysal da savunmanın göbeğindeydi. Onun stoperdeki partneri ise Omar Colley oldu. Sol bek Emrecan Terzi, sakatlığının ardından iki maç sonra Massuaku’nun yokluğunda 11’e döndü.

Yağışlı havanın da etkisiyle tribünlerin büyük bölümü boş kaldı.

Yoğun yağış altındaki karşılaşma çok tempolu başladı. 2’de Beşiktaş atağında Muleka’nın pasıyla topla buluşan Muçi’nin şutunda kaleci Tarık gole izin vermedi. 5’te Rizespor’un öne geçti. Shelvey’in soldan kullandığı kornerde Emirhan Topçu ceza sahasında topu kafayla arka direğe gönderdi. Olawoyin topu boş kaleye yolladı. 7’de skora eşitlik geldi. Svensson’un pasıyla sağ kanatta topla buluşan Rashica’nın ortasında Salih Uçan arka direkte topu içeri çevirdi. Colley’nin vuruşunda savunmaya çarpan top, ağlara gitti. Beşiktaş’ın ilk golünü kaydeden Omar Colley, bu sezon 8. golüne imza attı. Beşiktaş stoperi, böylece yedisi Süper Lig birisi Avrupa kupalarında sekizinci kez gol sevinci yaşadı.

9’da sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta Ghezzal’ın arka direğe gönderdiği meşin yuvarlağı Salih Uçan içeri çevirdi. Semih Kılıçsoy düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. VAR incelemesinin ardından Saluh Uçan’ın topu dışarıdan çevirdiği belirlendi ve gol iptal edildi. İlk 10 dakikadan sonra tempo yavaşladı.

38’de Beşiktaş bir kez daha gole yaklaştı. Ghezzal ceza sahası dışı sağ çaprazdan harika vurdu. Top direğe çarpıp oyuh alanına geri döndü. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 sona erdi.

İkinci yarıda da karşılıklı ataklar devam etti. 65’te bu kez öne geçer Kartal oldu. Semih’in pasıyla topla buluşan Ghezzal, soldan çizgiye kadar inip ortasını yaptı. Rashica’nın kafa vuruşunda top, kaleci Tarık’ın müdahalesine rağmen ağlara gitti. Rachica bu sezon beşinci kez ağları havalandırdı.
Rizespor bu gole hemen yanıt verdi. 68’de serbest vuruşta Shelvey ortasını yaptı. Arka direkte Emirhan Topçu’nun kafa vuruşuyla skora denge geldi. 86’da Semih Kılıçsoy’un pasıyla savunma arkasına sarkan Cenk Tosun’un sağ çaprazdan sert şutunda top yan ağlarda kaldı.

Karşılaşmanın 2-2 biteceği düşünülürken 90+7’de Beşiktaş yeniden öne geçti. Paslaşılarak kullanılan serbest vuruşun ardından Chamberlain ortasını yaptı. Worrall kafa ile indirdiği top savunmaya çarpıp yine bu oyuncunun önüne düştü. Worrall’ın sol ayağıyla yaptığı vuruşta savunmaya da çarpan top çizgiyi geçti. Ara transfer döneminde siyah beyazlı kadroya katılan İngiliz futbolcu ilk gol sevincini yaşadı. Karşılaşmada başka gol olmadı ve Beşiktaş sahasında Rizespor’u 3-2 mağlup etti.

Yağmur altında iki takımda büyük mücadele verdi.

Beşiktaş, aldığı galibiyetle puanını 54’e yükseltti. Siyah-beyazlı ekipte sarı kart gören Omar Colley ve Semih Kılıçsoy cezalı duruma düştü. İki futbolcu, Alanyaspor deplasmanında forma giyemeyecek. A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Beşiktaş – Rizespor karşılaşmasını tribünden takip etti. İtalyan teknik direktöre, yardımcısı Selçuk Şahin de eşlik etti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.