Dervişoğlu gönderme yaptı, Akşener İYİ Parti’ye yazı gönderdi: Fotoğraflarımı indirin

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu Erdoğan ile Akşener'in görüşmesiyle ilgili isim vermeden konuştu. Akşener de partiye yazı göndererek "Fotoğraflarımı indirin" dedi.

Siyaset 12 Haziran 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Müsavat Dervişoğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında konuştu. Meral Akşener’le Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki görüşmeyle ilgili daha önce farklı tonlarda açıklama yapan Dervişoğlu bu kez ‘daha açık’ mesajlar verdi.

Konuşmasına iktidarın ‘yumuşama’ diye tanımladığı süreci eleştirerek başlayan Dervişoğlu bunun “Erdoğan’ın tezgahladığı bir gündem kaçırma oyunu” olduğunu söyledi. Dervişoğlu “Bu tezgahın pazarda kaldığı her günse gerçeklerin konuşulmadığı, asıl sorunların çözülmediği her bir dakika milletimiz daha yoksul bir hayata, daha adaletsiz bir sisteme, daha onur zedeleyici olaylara şahit oluyor. Ve bu tezgahın en popüler ürünü de malumunuz normalleşme. Hatta öyle ki ‘Normalleşme alana, Yeni Anayasa bedava’ diye vapurda tarak satan işportacılar gibi bağırıp duruyorlar. Gerçeklerin farkındayız. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, nam-ı diğer ‘Tek adamın borazan müdürlüğü’ eliyle, davulla zurnayla ilan edilen şeylerin neye hizmet ettiğini de bilmekteyiz” dedi.

Dervişoğlu tepkili: Bana sorulanlar Akşener'e sorulmuyor, konuşacağımDervişoğlu tepkili: Bana sorulanlar Akşener’e sorulmuyor, konuşacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eski İYİ Parti lideri Meral Akşener arasındaki görüşmeye de isim vermeden değinen Dervişoğlu “Herkes emin olsun, bu rozeti onuruyla taşıyanlar milletin vekili olduklarını her an hatırlarlar. Şerefle taşınan bu rozetten, imza atılan her kalemde şer ve musibet doğmamıştır, bundan sonra da doğmayacaktır. Siyasete bakış açımız şudur: Hukukta olduğu gibi, siyasette de çıkar ve vicdanların bir hiyerarşisi bulunur. Bu hiyerarşinin en üstünde milletin ortak çıkarı ve vicdanı yer alır. Diğer meseleler ise bunun altında sıralanır. Devletin varlığı, milletin varlığı ve bağımsızlığıyla iç içedir. Devlet görevini üstlenmenin anlamı da milletle olan bu bağlılıkla doğrudan ilintilidir. Bu bağlılık, sizden iki büyük sorumluluk almış olmanızı gerektirir. Birincisi, milletin oyuyla gelen sorumluluktur; ikincisi ise milletin güvenidir. Bu yükler terk edildiğinde, yolun adı siyaset yolu olmaktan çıkar, kişisel çıkar ve gelecek yoluna dönüşür. Tarih, kişisel amaçlarını yabancı siyasi emellerle birleştiren ve bunu mazur göstermeye çalışanlarla doludur. İYİ Parti’de, sarayın karanlık koridorlarından çıkan, bin odada bin fitne yanan sözde siyasete yer yoktur. Bizim siyasetimizde tutulacak tek el, milletimizin nasırlı elleridir” diye konuştu.

İYİ Parti’nin “milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı bir çizgide” ilerlediğini vurgulayan Dervişoğlu “Erdoğan’ın ‘şahsım devleti’ne, ucube rejimin getirdiği sonuçlara, saray medyasının düzenlediği dünya lideri törenlerine, devlet adamı tiyatrolarına ve sözde ‘Türkiye milleti’ yaratma çabalarına karşı artık sabrımız tükenmiştir. Karşı çıktığımız şey yolsuzluk, yoksulluk ve kimliksizleştirme sisteminin kendisidir; hepsi tek adam sisteminin ürünüdür. Her türlü dayatmaya ve üzerimizde oynanan oyunlara rağmen, bu ucube nizama karşı başkaldırıyoruz. Vefayı boza sanıp içenlere ve onlara eşlik eden şıracılara hiçbir şekilde ihtiyacımız yok. İktidar ve yandaşlarının bol kepçeyle dağıttığı uslu çocuk şırasını da asla içmeyeceğiz” dedi.

İktidara ekonomi üzerinden yüklenen Dervişoğlu Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e de şöyle seslendi:

“Mehmet Şimşek, İngiliz finans sermayesinin çıkarlarını kendi vatandaşlarının çıkarlarına tercih ediyorsun. Soho caddelerinde dolaştığın kadar, bir kez olsun halkın arasında yer al. Emeklinin, asgari ücretlinin, diplomalı işsizin ve ev hanımının yaşadığı sıkıntıları dinle. Sonra kendi vicdanına sor: Asgari ücrete ve emekli maaşlarına zam yapmamanın haklı bir gerekçesi var mı? Merkez Bankası, 818 milyar TL zarar açıkladı. Bu devasa kaybın gittiği yerleri sorgulamak bizim hakkımız. Acaba bu paralar sanayi yatırımlarına mı, gençlerimizin geleceğine yönelik teşviklere mi, yoksa çiftçilerimizin beklediği tarımsal desteklere mi harcandı? Hayır, ne yazık ki bu fonlar hiçbiri için kullanılmadı. Bu astronomik miktar, tamamıyla Kur Korumalı Mevduat sistemi tarafından emildi. Şimdi soruyorum: Bu nasıl bir yönetim anlayışı? Milletin parası bu şekilde mi korunur? Biz İYİ Parti olarak bu soruların takipçisi olacağız.”

Ankara’da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşmesine de değinen Dervişoğlu “Ateş ailesinin bu bayramının adaletin gölgesi olmadan geçirdiği son bayram olmasını içtenlikle umuyorum. Erdoğan Ayşe Ateş ile yaptığın görüşmede dünya lideri olduğun makamın ve her yargı sürecine müdahale edebilme yetkinin gölgesinde ‘Evet, ben bu ülkenin tek adamıyım, cumhurbaşkanıyım ama katillere dokunamıyorum’ demen gerekiyordu. O kızların hallerini sorarken babalarının ölüm sebebini bile açıklayamayan, adı iddianame fakat içeriği ibraname olan bir kağıt yığını olduğunu düşünmeli ve bu vebalin altından nasıl kalkacağını idrak etmelisin” dedi.

Dervişoğlu sözlerine Akşener-Erdoğan görüşmesi üstünden partisine yöneltilen eleştirilere yanıt vererek son verdi:

“Şahsım devleti diye anılan bu çete rejimini kesinlikle kabul etmiyoruz. Cumhurbaşkanlığı sistemi adı altında milletimize yabancı olan bu yırtık deli gömleğini yeniden giymekte ısrar eden çevrelerle bir arada olamayız. Biz, millet adına yanlışlara itiraz edenleriz. Unutulmamalıdır ki, milletin merkezi olmak üzere kurulan bu kutlu çatının gerçek sahipleri şahıslar değil, doğrudan büyük Türk milletidir. İYİ Parti, bu anlayışla milletimizin kurduğu, büyüttüğü ve şekillendirdiği bir eserdir. Yani demek istiyorum ki; tıpkı dün olduğu gibi, bugün de saraylar bize göre hiç değildir.”

Akşener: ‘Fotoğraflarımı indirin’

Gazeteci İsmail Saymaz ise İYİ Parti’nin kapalı grup toplantısındaki bir gelişmeyi paylaştı. Buna göre Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz “Cumhurbaşkanını ziyaretinden ötürü Akşener’in fotoğraflarını parti il ve ilçe başkanlıklarından indirelim” ifadesini kullandı. Akşener de İYİ Parti’ye yazı göndererek “Fotoğraflarımı indirin” dedi.

Uz daha sonra Dervişoğlu tarafından disipline sevk edildi.

Dervişoğlu, Erdoğan - Akşener görüşmesiyle ilgili el yükseltti: Kimsenin memuru değilimDervişoğlu, Erdoğan – Akşener görüşmesiyle ilgili el yükseltti: Kimsenin memuru değilim

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.