İYİ Parti’ye İzmir’de deprem: İl başkanıyla beraber yönetim kurulu da gitti

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, genel merkez tarafından görevden alındı. Bezircilioğlu'nun görevinden alınmasının ardından yönetim kurulunun tamamı istifa etti.

Siyaset 12 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

İYİ Parti İzmir’de yerel seçim sürecine il başkanlığı ile İzmir Milletvekili ve büyükşehir adayı Ümit Özlale arasında yaşanan kriz görevden alma ile sonuçlandı.

Genel merkezin talimatıyla İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu görevden alındı.

Bezircilioğlu’nun görevinden alınmasının ardından yönetim kurulunun tamamı istifa etti.

Bergama İlçe Başkanı olarak yıllarca görev yapan ve Bergama Belediye Başkanlığı aday adaylığı olan Nuri Çiftçi de Özlale ile yaşadığı tartışma sonrası 100 partili ile partiden istifa etmişti.

Veda konuşmasında Özlale’yi suçladı

Bezircilioğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale’nin bu süreci hazırladığını ileri sürerek, “Genel seçim temayül yoklamasına katılmadan kontenjan adayı olarak İzmir milletvekili seçilen Ümit Özlale’nin yerel seçimlere 80 gün gibi kısa bir süre kala il yönetimini görevden aldırarak teşkilatı dizayn etme çabası kendisinin demokrasiye olan bakış açısını onun için çalışan parti teşkilatına karşı demokrasiden uzak benmerkezci yönetim anlayışını açıkça ortaya koymaktadır” dedi.

‘Akşener’i zor durumda bıraktı’

Büyükşehir Belediye Başkan adayının İl Yönetim Kurulu’nu görevden el çektirmek için aylardır fırsat kolladığını öne süren Sinan Bezircilioğlu, şöyle devam etti:

“Ümit Özlale adaylığı açıklandığı günden bugüne il binasında alan tahsis edilmesine rağmen, seçim çalışmalarına bizi hiçe sayarak il binası dışında birkaç kişi ile sürdürmekteydi. Son olayda da Ümit Özlale müdahale yetkisi olmamasına rağmen il yöneticileri arasında geçen ve disiplin cezası gerektiren bir olayı bahane ederek gerek partimizi gerekse başkanımız Meral Akşener’i zor durumda bırakmıştır. İl Yönetim Kurulu demokratik bir kongrede delegenin oyu ile seçilmiştir. Partinin tüm üyelerinin yeterlilik onayı anlamına gelen, genel seçim temayül yoklamasına katılmadan kontenjan adayı olarak İzmir milletvekili seçilen Ümit Özlale’nin yerel seçimlere 80 gün gibi kısa bir süre kala il yönetimini görevden aldırarak teşkilatı dizayn etme çabası kendisinin demokrasiye olan bakış açısını onun için çalışan parti teşkilatına karşı demokrasiden uzak benmerkezci yönetim anlayışını açıkça ortaya koymaktadır.”

Sinan Bezircilioğlu’nun ardından söz alan İzmir Kadın Politikaları Başkanı Ahsen Kol da görevinden ayrıldığını açıkladı.

Siyasi partilerin üye sayıları güncellendi: İYİ Parti 100 bin üye kaybettiSiyasi partilerin üye sayıları güncellendi: İYİ Parti 100 bin üye kaybetti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.