Dervişoğlu’ndan liste tepkisi: Eline dava arkadaşlarının kanı bulaşmış alçaklar

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu MHP’nin hazırladığı 154 kişilik listede isminin yer almasına tepki gösterdi. Eleştirilerini sıralayan Dervişoğlu “Sözlerim maziyi paylaştıklarıma değil eline dava arkadaşlarının kanı bulaşmış alçaklaradır” dedi.

Siyaset 24 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Konuşmasına ekonomideki gidişatı eleştirerek başlayan Dervişoğlu “Yumurta küfesi iktidarın sırtındaysa, iktidar da vatandaşın sırtında. İnin beyler vatandaşın sırtından bu millet sizin köleniz değil, marabanız değil, uşağınız hiç değil. Gereken mücadeleyi Meclis’te sürdürmeye devam edeceğiz. Dün nasıl başardıysak bugün de başaracağız. İtibardan tasarruf etmeyenlerden biz tasarruf edeceğiz. Rant uğruna feda edilmeyen bir karış toprağımız kalmamıştır. Her afet sonrasında söz konusu alanların birilerinin cebine girecek rant olacağını biliyoruz. Saray rejimleri milletin kanını emerler” dedi.

Dervişoğlu sokak köpeklerinin toplanarak öldürülmesini öngören yasa teklifine de tepki gösterdi: “Bir parti genel başkan olarak değil, sade vatandaş olarak sesleniyorum. Ölümle, yok etmeyle başlayan hiçbir cümleden hayır gelmez. Bunu fazlasıyla yaşamış, kiminize göre abiniz, bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Sokak hayvanları meselesini ortak akılla çözmek hepimiz için önemli bir imtihandır.”

Dervişoğlu: Sokak hayvanlarıyla uğraşacağınıza sapık ve katillerin peşine düşünDervişoğlu: Sokak hayvanlarıyla uğraşacağınıza sapık ve katillerin peşine düşün

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün partisine saldırdığını ve iftira attığını ileri sürdüğü 154 gazeteci, siyasetçi ve akademisyene kara kaplı dosyayla seslenmişti. Sinan Ateş davasının görüldüğü mahkemeye de sunulan bu isimler için “Onlarla muhatap olmayı dahi kabul etmeyiz, ama hukuk zemininde mutlaka hesaplaşacağız” demişti.

İYİ Parti lideri “MHP’nin rahatsız olduğu” 154 kişilik isim listesinde kendi isminin bulunması için de “İki cihanda yan yana gelemeyecek bazı insanları bölücü, liberal, Marksist yapıların elemanı diye yaftalamışlar. Bunu yapanlara sesleniyorum. Bu bize saygısızlıktır. Çok bir şey söylemek istiyorum. Ayrıntıya girip de kimseyi mahcup etmek istemiyorum. İçimde yetiştiğim camiayı kırmak istemem. Ancak sabrın da bir sınırı vardır. Sözlerimin muhatapları maziyi paylaştığım insanlar değil eline dava arkadaşlarının kanı bulaşmış alçaklardır. Hayatım boyunca bölücü, liberal, Marksist ve FETÖ’cü diye hiç anılmadım. Bütün ömrü boyunca kullandığım tek bir sıfat var. Onu da öyle bir ayağa düşürdünüz ki, sizin yüzünüzden utancımdan kullanamıyorum. Allah sizi ıslah eylesin. Buradan onlara sesleniyorum. Beni sakın ha sakın hangi sebeple olursa olsun, başkalarının havuzuna dahil etmeyin. Beni kimseyle de karıştırmayın” dedi.

Dervişoğlu konuşmasında “Batı Trakya Türklerinin okulları kapanıyor. Bakınız kapandıktan sonra açması zordur” diyerek Dışişleri Bakanlığı’nı harekete geçmeye çağırdı.

Bahçeli kara kaplı dosya çıkarıp çok kızdığı 154 kişiye 'mesaj verdi': Kaydettik, hesaplaşacağızBahçeli kara kaplı dosya çıkarıp çok kızdığı 154 kişiye ‘mesaj verdi’: Kaydettik, hesaplaşacağız

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.