Dervişoğlu’ndan Özel’e sert sözler: Ayıp ve utanç verici

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu AK Parti ve CHP'ye normalleşmeden yüklendi. CHP lideri Özel'i de İYİ Parti'den istifa edip CHP'ye katılan isimler için hedef aldı. Dervişoğlu Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasına da tepki gösterdi.

Siyaset 5 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Konuşmasına iktidarın kanadının “yumuşama,” CHP’nin ise “normalleşme” diye tanımladığı süreci eleştirmekle başlayan Dervişoğlu “tek adam” rejiminin sebep olduğu sorunları anlattı. 21 yıllık AK Parti iktidarında devlet kurumlarına yerleşen cemaat ve tarikatların bu kurumlardan çıkarılması, kamuda liyakatsızlığa son verilmesi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden vazgeçilmesi çağrısı yapan Dervişoğlu “İktidar ve avanesine sesleniyorum; hodri meydan gelin normalleşelim. Yargıda, emniyette, jandarmada devletin tüm kurumlarında cemaatleri tarikatları söküp atın mormalleşelim” dedi.

Dervişoğlu muhalefetin iktidarla görüşmesi için de “Muhalefeti tek elde toplamaya çalışıp iktidarla oluşturacağı pazarlığın heyecanını normalleşme diye satanların iyice yumuşacık olup iktidara yaktıkları yeşil ışığı da görüyoruz” diye konuştu.

Müsavat Dervişoğlu: Gelin Türkiye'yi Tayyipizm'den el birliğiyle kurtaralımMüsavat Dervişoğlu: Gelin Türkiye’yi Tayyipizm’den el birliğiyle kurtaralım

Devamla İYİ Parti’den istifa ederek Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) katılan Antalya Milletvekili Aykut Kaya’ya tepki gösteren Dervişoğlu “Bir dalı bırakmadan başka bir dalı tutmak maymunların hareket stratejisidir” dedi.

Dervişoğlu bugüne kadar partiden ayrılıp başka partiye geçen hiçbir milletvekili hakkında konuşmadıklarını, şimdi de aynı noktada olduklarını söyledi. “Onlarca liyakat sahibi arkadaşımız, sorumluluk üstlenmek üzere görev beklerken biz bu sorumluluğu taşıyamayacak vefasızlara makam ve mevki vermişiz” diyen Dervişoğlu “Bizi ilgilendiren asıl mesele milletvekili transferlerinin Güneş Motel pazarlıklarını aratmayacak bir arsızlıkla ve siyasi ahlaktan nasiplenmemiş bir pervasızlıkla yapılmış olmasıdır” diye konuştu.

CHP lideri Özel’in açıklamalarını da hedef alan Dervişoğlu “Bir milletvekilinin partisiyle bağını koparmadan siyasi ikbal aramak üzere başka bir partinin kapısında istikbal dilenmesi ne kadar ayıpsa bir siyasi parti genel başkanının böyle bir işe çanak tutmak için plan kurması da aynı derecede ayıp ve utanç vericidir. TBMM’de siyasette yapmak yerine avlanmaya çıktıysanız o başka tabii” diye konuştu.

Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanmasını değerlendiren Dervişoğlu iktidara tepki göstererek “Dava sonuçlanmadıysa neden kayyım atayıp da memleketi karıştırıyorsunuz? Devlet itibarını ortadan siz kaldırıyorsunuz siz. Hukuku istismar edenlerle demokrasiyi istismar edenler bir ve aynı zihniyettir. Bu anlamda AK Parti ve DEM Parti birbirine en yakın siyasi partilerdir” dedi.

İstanbul Küçükçekmece’de kendi kendine çöken binayla ilgili de konuşan Dervişoğlu “Küçükçekmece’de bir bina çöktü. Ve yine insanlarımız öldü. İktidar ve medyasının dilinde her olaya münferit dendiği gibi buna da münferit bir olay deyip geçebiliriz. Ancak bu münferit değil müteselsil bir olaydır. Hadiseden hemen sonra binanın 1,5 katının sonradan eklendiğini ve inşaatta da deniz kumu kullanıldığını öğrendik. Cinayet silahları hemen ortaya çıktı aslında. Affedilen cinayet silahları. İstanbul’da deprem gerçeği bir parti meselesi değildir, siyasi konulara çerez yapılacak bir mesele değildir, makam sahiplerinin güç gösterisi yapacağı egolarını çarpıştıracağı bir mesele hiç değildir” diye konuştu.

Dervişoğlu “Ayrışmadan, vatanı ve mülkiyet hakkını ranta kurban etmeden bir normalleşme lazımsa, uzlaşma lazımsa buyurun işte size fırsat. Başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olmak üzere ne kadar paydaş varsa herkesin amasız-fakatsız-lakinsiz bir araya gelerek vatandaşımızın can güvenliğini, ülkemizin geleceğini merkeze alan ve İstanbul’umuzu gelecek kuşaklara bırakılması gereken en değerli emanet olarak gören bir anlayışla aynı masanın etrafına toplanmak zorundayız” dedi.

Müsavat Dervişoğlu: Yeni anayasayla ilgili duruşumuz netMüsavat Dervişoğlu: Yeni anayasayla ilgili duruşumuz net

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.