Devlet Bahçeli’den Ülkü Ocakları savunması: Hüsrana uğrayacaklar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ülkü Ocakları'nın Kızılcahamam kampında Sinan Ateş cinayetiyle tartışmaların merkezinde olan Ülkü Ocakları'nı savundu. Bahçeli, "Zayıf anımızı kollayanlar hüsrana uğrayacaktır" dedi.

Siyaset 25 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin gençlik örgütü Ülkü Ocakları’nın Kızılcahamam kampında konuştu. Ülkü Ocakları’nın eski genel başkanı Sinan Ateş’in 30 Aralık 2022 günü öldürülmesi ve bu cinayetin ardında MHP ve Ülkü Ocakları bağlantılarının ortaya çıkmasıyla başlayan tartışmalarla ilgili olarak Bahçeli, “Zayıf anımızı kollayanlar hüsrana uğrayacaktır” dedi.

Bahçeli, “Ülkü Ocakları kurulduğu günden bu yana pek çok haksızlığa maruz kaldı. Karanlık hedefin odağında Türklük ve Türk milleti yer almaktadır. Zayıf anımızı kollayanlar hüsrana uğrayacaktır. Ülkü ocağı ve MHP ile ilgili iddialar ayağımızın altındadır” dedi.

Bahçeli şunları söyledi:

“Ülkü Ocakları ve Milliyetçi Hareket Partisi ile ilgili estirilen isnat ve ithamların hepsi ayağımızın altındadır

İç ve dış mihrakları her mevzide karşılayan, alayının uykularının kaçıran Ülkü Ocaklarıdır. Binlerce ülkücü şehidimiz, binlerce ülkücü gazimiz boşuna mücadele vermediler. Bedelse bedelini seve seve ödedik. Millete hizmet yegane hedefimizdir.

Ülkü Ocakları, zoru görünce saklananların harcı değildir. Ülkücülük, bir insan hayatının bütününü kapsaması gereken bir inanç ve irfan halidir. Ülkü Ocakları’nın bir gençlik macerası görülmesi gerzekliktir. Milliyetçilik binlerce yıldır varoluşumuzu sağlayan ruhun adıdır. Milliyetçilik devletimizi kuran şuurun adıdır.”

Sinan Ateş cinayetinde MHP ve Ülkü Ocakları izi

Sinan Ateş cinayetinde tutuklananlar arasında özel harekat polisleri Murat Can Çolak ve Aşkın Mert Gelenbey ile eski MHP İstanbul İl yöneticisi Ufuk Köktürk, MHP’nin 2019 genel seçimlerde İstanbul 3. Bölge 13. sıra milletvekili adayı olarak gösterilen avukat Serdar Öktem, Hasan Ferit Gedik cinayetinden firari olan Gülsuyu çetesinden olduğu iddia edilen Doğukan Çep de vardı.

145 sayfalık Ateş cinayeti iddianamesinde, tetikçi Eray Özyağcı ile Vedat Balkaya ve Suat Kurt saldırıyı düzenleyenler, Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş ise azmettirici olarak geçiyordu.

Ateş cinayetinde MHP eski Mersin Milletvekili ve Bahçeli’nin danışmanı Olcay Kılavuz’un da şüpheliler arasında yer aldığı belirtilmişti. Sözcü’den İsmail Saymaz, Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in şikâyeti sonrası işlem yapıldığını, Olcay Kılavuz’un olay tarihinde milletvekili olduğu gerekçesiyle dosyanın parlamenter soruşturma bürosuna iletildiğini kaydetmişti.

Ateş cinayetinin şüphelisi eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş, Olcay Kılavuz’un evinde gözaltına alınmıştı.

Ateş cinayetinde, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım tarafından kullanılan ve iddianameye siyah Audi olarak giren 06 AT 5021 plakalı aracın, tetikçi Özyağcı’nın Yunanistan’a kaçmaya çalıştığı dönemde de sınıra yakın bölgede olduğu ortaya çıkmıştı.

06 AT 5021 plakalı Audi’nin cinayetten aylar sonra bile kullanılmaya devam ettiği de ortaya çıkmıştı. Kastamonu Ülkü Ocakları isimli Instagram hesabı, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın 11 Haziran 2023’te Türk Dünyası Günleri nedeniyle Kastamonu’yu ziyaret ettiğine dair fotoğraflar paylaşmıştı. Ahmet Yiğit Yıldırım’ın konvoyunda yer alan arabanın plakası 06 AT 5021 siyah Audi’ydi.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı, Sinan Ateş cinayetinde İzzet Ulvi Yönter'i işaret etti: Bahçeli sonrası liderlik kavgası...Eski Ülkü Ocakları Başkanı, Sinan Ateş cinayetinde İzzet Ulvi Yönter’i işaret etti: Bahçeli sonrası liderlik kavgası…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.