Disipline sevk edilen Tanju Özcan: Başkaldırıyorum

Cumhuriyet Halk Partisi'nden 1 yıl süreyle ihraç edilen ve 10 gün önce cezası biten Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan bu kez kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi. Disipline sevk edilen Özcan, sosyal medya hesabından "Başkaldırıyorum" paylaşımı yaptı.

Siyaset 23 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) geçtiğimiz yıl disipline sevk edilerek bir yıl partiden uzaklaştırma cezası alan ve geçtiğimiz günlerde cezası sona eren Tanju Özcan, kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi.

Sözcü’den Aytunç Erkin’in haberine göre, CHP’ye geri dönen Tanju Özcan, bugün yapılan MYK toplantısında kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi.

Seçim sonrasında CHP yönetiminde değişim talebinde bulunan Tanju Özcan Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlere aynı kadro ve aynı söylemlerle gidilmesi halinde başarı şansı olmadığını belirterek, “Aynı moral bozukluğuyla devam edilirse seçimde başarı, altılı ganyanda en fazla oran veren sürpriz ata oynamak gibi bir şey, keloğlanın yeniden saçlarının çıkmasını istemek gibi bir şey olur” değerlendirmesini yapmıştı.

Kurultaya doğru CHP'de liman sisli... İmamoğlu Ankara yolcusuKurultaya doğru CHP’de liman sisli… İmamoğlu Ankara yolcusu

Kılıçdaroğlu’na tavsiyede bulunmuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun son grup toplantısında “Değil 6’lı Masa, Türkiye’nin aydınlığa çıkması için gerekirse 16’lı Masa kuracağım” sözlerine Tanju Özcan “Sayın Genel Başkan hesap uzmanı ama ben 16’lı masanın siyasi maliyetini bir daha hesaplamasını tavsiye ediyorum” demişti.

Öztrak’tan açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Faik Öztrak da MYK toplantısı sonrasında Tanju Özcan’ın disiplin kuruluna sevk edilmesi konusunda açıklamada bulundu. Öztrak,  “İç tüzüğümüz gereğince Tanju Özcan’ı disiplin kurumuza sevk ettik” diye konuştu.

Tanju Özcan: başkaldırıyorum

CHP’de MYK’nin aldığı karar sonrasında Twitter’dan açıklama yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Başkaldırıyorum” mesajı paylaştı.

Geçen yıl Yüksek Disiplin Kurulu tarafından geçici olarak bir yıl partiden ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan 10 gün önce CHP’ye dönmüştü.

Özcan, geçen yıl belediye meclisindeki bir oylama sırasında el kaldıran belediye meclis üyesi Hacer Çınar’a “Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım ayıp oluyor” demişti.

Bunun üzerine CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun oybirliğiyle aldığı karar gereği kesin ihraç talebiyle CHP Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilen Özcan hakkında yine oybirliğiyle bir yıl geçici çıkarma cezası verilmişti.

Tanju Özcan ‘adalet’ yürüyüşüne başlıyor

Hakkındaki ihraç istemine karşı bayrak açan Tanju Özcan’ın ayrıca Genel Merkezi protesto etmek için hazırlık yaptığı öğrenildi.

Gazeteci İsmail Saymaz, Özcan ile görüştüğünü ve Özcan’ın ‘değişim ve adalet için’ 3 Temmuz’da Bolu Meydanı’ndan Ankara’ya CHP Genel Merkezi’ne yürüyeceğini söylediğini aktardır.

 

Erdoğan'dan heykelini dikmek isteyen Özcan'a yanıt: Masrafı tutarında ihtiyaç sahibi Bolululara yardım yapınErdoğan’dan heykelini dikmek isteyen Özcan’a yanıt: Masrafı tutarında ihtiyaç sahibi Bolululara yardım yapın

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.